Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.
De afgelopen tien jaar is de consumptie van vlees in Nederland ongeveer stabiel gebleven, al was er in 2019 en 2020 weer een stijging zichtbaar. Waar 2022 het jaar van kip lijkt te worden, is rundvlees nog ongekend populair. Onder die noemer wordt vlees van koeien, stieren en ossen verkocht. Maar wat maakt rundvlees zo populair in Nederland?
Vanuit de voedingsindustrie wordt veel aandacht geschonken aan duurzaamheid en dit wordt vaak gekoppeld aan plantaardige en vegetarische producten. Als je een beetje cynisch bent niet gek, want die markt is nog zó klein dat hij de komende jaren alleen maar kan groeien. Dit terwijl de consumptie van vlees de komende tien jaar redelijk stabiel zal blijven binnen de Europese Unie.
Biologisch rundvlees
Vaak wordt er dan aan voorbijgegaan dat er in heel Nederland goed vlees te kopen is, waaronder bij allerlei biologische online butchers. Daar worden allerlei delen van het dier aangeboden. Als het om rundvlees gaan zie je allerlei stukken zoals steaks en stoofvlees voorbijkomen, maar ook bijzondere soorten rundvlees zoals wagyu.
Goed rundvlees
Het soort vlees zegt ook al vaak iets over de textuur en hoe je het moet bereiden. Zo hoeft een mooie biefstuk niet lang in de pan (of airfryer), maar moet stoofvlees om het perfect op smaak en vooral heerlijk mals te krijgen juist een hele tijd op het vuur staan. Volgens veel kenners is het mooiste rundvlees dat je kan krijgen wagyu.
Wagyu
Over de hele wereld wordt rundvlees van het Japanse rundersoort wagyu hoog gewaardeerd. Dat heeft er alles met de intramusculaire vetcellen van deze runderen te maken die ervoor zorgen dat vet gelijkmatiger over hun spieren worden verdeeld. Dat zorgt voor een rijke marmering door het vet van het vlees, waardoor het een boterachtige smaak en structuur heeft.
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Verder lezen over Vlees
Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?
Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballenFood28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd
Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien
Nieuws29.04.2022