Guilty Pleasures kookboek: ongegeneerd genieten van comfort food

Guilty Pleasures kookboek: ongegeneerd genieten van comfort food

Vorig artikel Volgend artikel

Timing is in het leven vaak alles en dat gaat in het geval van kookboek Guilty Pleasures ook op. Vijf jaar geleden bracht Sabine Koning (van OhMyFoodness) het kookboek Guilty Pleasures uit, daar is nu een nieuwe versie van verschenen. Een beter moment om ongegeneerd te genieten van allerlei comfort food is bijna niet te plannen.

Waar veel foodtrends zich focussen op gezond, minder suiker, minder vet en minder vlees kent iedereen de momenten dat comfort food the mood is. Dan is een overdosis aan chocola, kaas en room precies hetgeen je op zo’n moment nodig hebt. Laat het kookboek Guilty Pleasures nou net volstaan met 92 heerlijke gerechten die niet kijken naar gezond, maar vooral focussen op schaamteloos lekker.

Comfort Food

We hebben de eerste editie niet in handen gehad, dus hoe erg het boek verschilt van het originele kookboek. Het boek is verdeeld is in acht duidelijke hoofdstukken van fastfood friday via perfect pie’s naar delish desserts. Lezers van haar website herkennen in bepaalde hoofdstukken rubrieken op haar blog.

Sommige gerechten hebben al op haar website gestaan en andere gerechten zijn nieuw voor het boek. De verdeling tussen zoete en hartige recepten is in balans, een kleine greep: Chocolade Fudgetaart, 5x quesadilla’s, Roze Koeken, Rundvleeskroketten Jack Daniel’s Spareribs en Speculaastiramisu met Amarula.

Fastfood Friday

Het boek opent met het hoofdstuk Fastfood Friday, een van de meestgelezen rubrieken op de website van Koning. Bekende gerechten van fastfoodketens worden dan op een eigen manier gemaakt. Denk aan de Buffalo Chicken Pizza van New York Pizza, de Whopper van Burger King, de Zweedse Ballettjes van Ikea én de kapsalon van de Kebabzaak. Het recept van die laatste delen we komende vrijdag met jullie.

Cover Guilty Pleasures

Guilty Pleasures Kookboek | Sabine Koning | ISBN: 9789046827888 | Pagina’s: 176 | €17,99

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies