Guilty Pleasure: Kapsalon van De Kebabzaak

Guilty Pleasure: Kapsalon van De Kebabzaak

Vorig artikel Volgend artikel

Een paar dagen geleden brachten we de heruitgave van het kookboek Guilty Pleasures van Sabine Koning onder jullie aandacht. Aangezien we aan het begin van het weekend staan en het fastfood friday is, moesten we een echt Nederlandse klassieker op het gebied van comfort food delen: kapsalon van de Kebabzaak.

Hoewel kapsalon voor velen een ritueel is geworden voor of na het stappen, moet ik zeggen dat ik er nog nóóit een heb gegeten. Vooral omdat ik bij het idee van dit gerecht mijn aderen al dicht voel slibben. Geen betere basis om hem juist nu eens uit te gaan proberen aan de hand van het recept van Koning.

Kapsalon van de Kebabzaak

Het grote voordeel van zelf een kapsalon maken is dat je volledig invloed heb op wát je er instopt en hoe ongezond dit gaat zijn. Laat me er geen doekjes om winden: dit recept is gewoon een goede caloriebom waar je echt niet aan moet beginnen op een dag dat je gezond wil eten. Nee, deze moet je op tafel toveren als je gewoon zin hebt in de échte geneugtes des levens.

Nodig:

Kapsalon (3 a 4 personen)

  • 300 g patat
  • 400 g kebab (diepvries)
  • 1 ui
  • 200 g geraspte kaas
  • 150 g ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1/3 komkommer

Knoflooksaus

  • 5 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el bieslook
  • peper en zout

Maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Maak alvast de knoflooksaus door de mayonaise en yoghurt samen los te roeren. Pers de teentjes knoflook, snijd de bieslook fijn en schep deze samen met peper en zout door de mayonaise. Zet de saus, terwijl je de Kapsalon maakt, in de koelkast.
  3. Frituur de patat en bak de kebab samen met de in halve ringen gesneden ui in een koekenpan tot het vlees gaar is.
  4. Schep de patat onderin de ovenschaal en verdeel daar de kebab met de ui overheen. Strooi de kaas over de kebab en zet de ovenschaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas volledig is gesmolten.
  5. Snijd de ijsbergsla, tomaten en komkommer in grove stukken. Schep alle ingrediënten luchtig om en verdeel de salade over de ovenschaal zodra deze uit de oven komt.
  6. Schenk de knoflooksaus over de salade en serveer de Kapsalon direct, zodat de patat nog lekker krokant is en de sla koud.
Kapsalon_van_de_Kebabzaak (c) Sabine Koning_

(Afbeeldingen bij dit artikel © Sabine Koning)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies