Vink Whisky is een unieke Nederlandse whisky in uitstraling en smaak

Vink Whisky is een unieke Nederlandse whisky in uitstraling en smaak

Vorig artikel Volgend artikel

Het heeft echt een tijdje geduurd voordat ik doorhad dat er in Nederland ook whisky gedistilleerd werd. Mijn eerste kennismaking met Nederlandse whisky kwam door een winactie opgezet met Bus Whisky. In de tussentijd staat de teller op meer dan twintig Nederlandse distilleerderijen en de éérste Nederlandse whisky die ik geprobeerd heb is Vink Whisky.

Het toffe design van het logo en de gebruikte kleuren voor het logo van Vink vielen gelijk op. Dat bleek gelijk een goede parallel met de mannen achter het Nederlandse whiskymerk. In totaal zitten er zeven personen achter het merk, waaronder: twee meester-distillateurs, enkele creatieven (onder meer de oprichters van Kever Jenever) en handelaren. Blijkbaar is dat een topteam om een hele toffe Nederlandse whisky op de markt te zetten.

Proeven en discussiëren

Het gezelschap kent elkaar uit het kleine wereldje dat de ‘wereld van de dranken’ heet. Ze bleken een gezamenlijke ambitie en vooral complementaire vaardigheden te hebben. Bij distilleerderij De Tweekoppige Phoenix kreeg het verhaal van Vink steeds meer vorm. En na vijf jaar proeven, wachten en discussiëren zag de eerste batch Vink het levenslicht.

Triple Wood

Vink Whisky is een blend van 3, 5, en jaar op Bordeaux vaten gelagerde whisky, dat is wat ze ‘Triple Wood’ noemen. De whisky is niet per se voor de echte whiskyconnaisseurs ontwikkeld, maar meer om millennials die normaal een speciaalbier drinken te verleiden eens een whisky te proberen.

Vink Whisky

Dat heeft een zachte whisky opgeleverd met een uniek en vol karakter. Misschien dat je het een beetje kan vergelijken met een Ierse whiskey. In de neus is merk je tonen van eiken en een subtiele abrikoos op. In de mond merk je al wat meer van de subtiele kruiden, zelfs wat cacao en ergens wat menthol. In de afdronk merk je ook wat anijs en wat roodfruit op. Klein tipje: als je wat water in het glas erbij doet, merk je het fruitige karakter wat meer op.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Vink Whisky)

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies