De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het jaar beginnen met goede voornemens op verschillende gebieden lijkt een jaarlijkse traditie waar veel mensen met frisse moed aan beginnen. Toch is het volhouden van de voornemens vaak lastiger dan men in eerste instantie denkt. Zo blijkt uit onderzoek dat 2 op de 3 Nederlanders minder wil snoepen, maar dat slechts 30% van hen er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat.
Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Week van Snoep Goed die van 17 tot en met 23 januari voor de tweede keer de ‘Week van Snoep Goed’ organiseert. Ondersteunt door ondernemers en bedrijven wordt Nederland een week lang uitgedaagd om ongezonde snoep- en snackproducten te vervangen door verantwoordelijke alternatieven.
Bewuste keuze
Dat moet ervoor zorgen om Nederlanders te helpen bewustere keuzes te maken op het gebied van snoepen en snacken. Want veel Nederlanders willen minder snoepen, maar dat blijkt in de praktijk knap lastig. Zo geeft 74% aan snoep gewoon te lekker te vinden, 37% noemt snoepen de macht der gewoonte en 21% zegt moeilijk nee te kunnen zeggen als er iets lekkers aangeboden wordt.
Niet voor niets gingen de uitgaven aan verwenproducten tijdens de lockdownperiode’s met 12% omhoog. Volgens Daan Schapendonk, voorzitter Stichting Week van Snoep Goed, is het inplannen van een ‘gezonde week’ een verstandige stap:“Door heel concreet een korte periode aan het doel te koppelen blijft het makkelijker om je aan het goede voornemen te houden.”
Gezonder aanbod
Een van de redenen dat mensen het lastig vinden om altijd maar een gezonde keuze te maken is het aanbod. Zo blijkt het aanbod aan gezonde snacks en snoepgoed bij sportclubs, tankstations, stations, schoolkantines en bedrijfsrestaurants best tegen te vallen. Niet handig, want het zijn juist de plekken waar mensen worden verleid tot het maken van de keuze voor een ongezond tussendoortje.
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Verder lezen over Supermarkt

Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt

Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in

Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden

Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Nieuws25.05.2023