Denk je aan Loetje, dan denk je aan een biefstuk die verdrinkt in jus. Vandaag onthult het biefstukrestaurant een heel bijzonder uitstapje op het menu, want er staat vanaf nu namelijk een plantaardige biefstuk op. Loetjes Biefstuk Bali 0.0 wordt geserveerd op de klassieke manier, dus met sambaljus en witbrood. Het nieuwe gerecht is eerst beschikbaar in vijf vestigingen, later dit jaar in heel Nederland.
Sandra van Halderen, CEO van de horecagroep achter Loetje, over deze stap: “Wij geloven als Loetje in de keuzevrijheid van ieder individu. We zien in Nederland dat 36 procent van de Nederlanders gemiddeld één of meerdere keren per week vleesvervangers nuttigt, dus vinden we het belangrijk dat de gast ook bij Loetje kan kiezen wat hij wil. Dan is het natuurlijk geweldig dat we nu een enorm goede en smaakvolle plantaardige biefstuk aan de gasten kunnen serveren.”
Plantaardige doorbraak
Om tot de beste plantaardige biefstuk te komen, heeft Loetje een lang proces gevolgd. Uiteindelijk is er een samenwerking gevonden met Redefine Meat. Die maken ‘New Meat’ en dat is een geheel plantaardig product dat qua smaakbeleving niet onderdoet voor een echte biefstuk. Daarmee komt de plantaardige biefstuk heel dicht in de buurt van de ‘real deal’.
Plantaardige biefstuk
Dat gaat niet alleen om smaak, maar ook om structuur en mondgevoel. In de pan sist de plantaardige biefstuk, lopen er sappen uit, raakt hij gekarameliseerd aan de buitenkant en rosé aan de binnenkant. Zo smaakt en ruikt hij naar biefstuk en combineert het top met de sambaljus en witbrood.
De plantaardige biefstuk met sambaljus en witbrood staat vanaf 15 juni op het menu voor € 26,50 bij locaties in Amsterdam (Zuidas), Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam (centrum) en Eindhoven

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl