Deze nieuwe smaak ijs is een trend

Deze nieuwe smaak ijs is een trend

Vorig artikel Volgend artikel

Wat gaan we nu toch weer krijgen? Vergeet dat saaie stracciatella -ijsje of de gouden combinatie van een bolletje chocola-, vanille- en mokka-ijs. Een ijsje met de smaak van augurk veegt alle andere smaken van tafel in Amerika. In het restaurant ' Lucky Pickle Dumpling Co' serveren ze augurk-softijs. Het idee was om een verfrissende afsluiting van een pittige maaltijd te maken. Het restaurant staat bekend om het pittige menu. Populair op de menukaart zijn bijvoorbeeld de Dan Dan noodles. Dit zijn eiernoodles met een pittige sesamsaus, pinda's en lente-uitjes. Ook de kip-curry-dumplings met een pittig tintje doen het goed in het Amerikaanse restaurant.

Inmiddels is augurk-ijs enigszins uit de hand gelopen tot een daverend succes en een wereldwijde nieuwsgierigheid naar het ijsje. De pickle icecream gaat als een warm broodje over de toonbank.

De smaak

Als we de koks en de proevers mogen geloven, is de smaak van augurk niet overheersend in het ijsje. De basis is namelijk komkommer. Hier komt een klein beetje augurken-sap bij. Een frisse smaak voert de boventoon. Het ijsje heeft een topping van augurk-chips, maar ook een chocolade-topping is mogelijk.

Met het ijsje willen ze een nablusser geven voor de mond na het eten van pittige gerechten. Tegelijkertijd was ook het doel om een unieke en vernieuwende smaakbeleving aan te bieden. En aangezien augurk een van de hoofdingrediënten is bij het restaurant, ontstond het idee van augurk-softijs.

Wij zijn heel nieuwsgierig naar de smaak. In eerste instantie was de redactie niet optimistisch over het augurken-ijs. Maar na wat inbeeldingsvermogen, zou het toch wel een ding kunnen zijn.

[Afbeelding © Lyulkamazurkev - Adobe Stock]

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies