Lifestyle11.06.2018

5x briljante food hacks


Van die handige trucjes die je veel eerder had willen weten: je kunt er nooit teveel weten. In de keuken zijn ook veel praktische tips die je op weg helpen om het koken nét even wat soepeler te laten verlopen. We zetten hieronder vijf handige food hacks voor je op een rijtje.

1. Is de avocado rijp of niet?

Dit kun je natuurlijk te weten komen door hem open te snijden of er in te knijpen, maar er is nog een handig trucje. Aan de bovenkant van de avocado zit een soort pitje. Dit kun je eraf halen. Als deze bruin is, zoals de schilkleur van de avocado, is hij waarschijnlijk overrijp. Als de kleur helder of gelig is, dan heb je waarschijnlijk een goede te pakken!

2. Een sinaasappel handig schillen

In plaats van minutenlang zwoegen met een aardappelschilmesje en vervolgens de halve sinaasappel wegsnijden, kun je ook iets anders proberen. Snij een dakje van de sinaasappel af. Daarna snij je hem door de lengte, met de partjes mee. Als je hem dan openmaakt, kun je heel makkelijk de partjes eruit halen.

3. Eierschil uit een kom halen

Elke keer weer opnieuw. Dat stukje van de schil van het ei dat in de kom met eieren terechtkomt. Vervolgens doe je een aantal verwoede pogingen om het eruit te halen, maar zonder resultaat. Dit kun je heel simpel oplossen door je vingers even nat te maken onder de kraan. Succes gegarandeerd!

4. Nooit meer huilen bij het snijden van uien

Er zijn veel verschillende tips te vinden tegen traanogen bij het snijden van uien. Een goede is om de afzuigkap aan te zetten tijdens het snijden. De zwavelgassen uit de ui gaan dan niet alleen richting je oog, maar worden deels naar de afzuigkap geleid.

5. Boter snel op kamertemperatuur laten komen

Als je vergeten bent de boter uit koelkast te halen bij het bakken van een taart, of om op tafel te zetten voor je gasten, is er een handig trucje dat je kunt toepassen. Verwarm een drinkglas (niet te lang!) en zet het ondersteboven over het blok boter heen. Zo smelt de boter niet, maar wordt hij wel snel zachter.

Hester Bastiaanse

Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken haar. Verder sport ze het liefst zo vaak mogelijk.

Verder lezen over Fruit

Innocent Kids Smoothies, fruitige slurpverpakking als tussendoortje

Het is altijd goed om bij deze tussendoortjes even stil te staat bij de vraag of ze ook nog gezond zijn. Innocent smoothies staan bekend om hun natuurlijke ingrediënten en het ontbreken van toegevoegde suikers, kleur- e...

Drinks05.06.2024

Innocent Kids Smoothies, fruitige slurpverpakking als tussendoortje

10 tips om gezonder te eten in 2024

Heb jij je voorgenomen om in 2024 gezonder te eten? Dit zijn tien tips om dat voor elkaar te krijgen: 1. Start de dag met een groene smoothie Een lekkere en gemakkelijke manier om gezonder te eten, is je dag te beginnen...

Gezond09.01.2024

10 tips om gezonder te eten in 2024

5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

In Nederland nemen we de strijd tegen voedselverspilling zeer serieus. Dat heeft al heel veel goeds opgeleverd en zo leren we ook steeds meer over wanneer voedsel écht niet meer goed is. Alleen is er een seizoen dat wat...

Food21.06.2023

5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Er waren tijden waarin men enorm filosofeerde over wat er allemaal op technisch gebied mogelijk zou zijn in 2020. Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en moet ik eerlijk bekennen dat de echte technische snufjes er m...

Tipt13.06.2023

Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Waar we dit weekend nog keken naar het imperium van Salt Bae, blijken er in Nederland ook genoeg bn’ers hun bekendheid in euro’s om te zetten. Een van hen is Chantal Janzen met haar lifestylemerk &C. In samenwerking...

Drinks19.09.2022

Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Last van lege schappen: probeer de boerderijwinkel eens uit

Door de boerenprotesten zijn de schappen bij de supermarkten de afgelopen weken wat leger geweest. Verschillende consumenten snapten dat niet en hadden niet echt een plan b voor het moment dat de supermarkten wat lastige...

Nieuws12.07.2022

Last van lege schappen: probeer de boerderijwinkel eens uit

​Extra vitamines ondanks zonnige lente hard nodig

De afgelopen twee jaar heeft de focus op het gebied van gezondheid vooral gelegen op het niet ziek worden in plaats van echt kijken naar de preventie. Het beleid van de overheid rondom het coronavirus was vooral reactief...

Gezond23.05.2022

​Extra vitamines ondanks zonnige lente hard nodig

Kun je de stickers die op fruit zitten eten?

Als je fruit koopt zit er bijna altijd een sticker op. Bij appels is dit bijvoorbeeld om de verschillende soorten makkelijk te spotten in de fruitmand. Daarnaast geven ze ook met een code aan hoe de appels geteeld zijn....

Nieuws14.04.2022

Kun je de stickers die op fruit zitten eten?

Verder lezen over Groente

Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg

Het aspergeseizoen in Nederland is een geliefde tijd voor de echte liefhebbers van deze heerlijke groente. Het seizoen voor asperges begint normaal ergens eind maart/begin april en duurt officieel tot 24 juni, hoewel dit...

Recepten08.04.2024

Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg

5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

In Nederland nemen we de strijd tegen voedselverspilling zeer serieus. Dat heeft al heel veel goeds opgeleverd en zo leren we ook steeds meer over wanneer voedsel écht niet meer goed is. Alleen is er een seizoen dat wat...

Food21.06.2023

5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Er waren tijden waarin men enorm filosofeerde over wat er allemaal op technisch gebied mogelijk zou zijn in 2020. Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en moet ik eerlijk bekennen dat de echte technische snufjes er m...

Tipt13.06.2023

Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen

Voor iedereen die de afgelopen periode in de supermarkt bloemkool heeft gekocht moet er iets opgevallen zijn: de prijs rijst namelijk de pan uit óf ze zijn ‘tijdelijk’ niet leverbaar. Dit heeft alles te maken met de...

Nieuws23.02.2023

Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen

Zo krijg je de geur van knoflook van je handen

Als je in de keuken bezig bent zijn er altijd een paar zaken die altijd gebeuren die je op den duur enorm beu bent. Denk bijvoorbeeld aan altijd begin te huilen als je uien snijdt. Een andere onhebbelijkheid in de keuken...

Food05.01.2023

Zo krijg je de geur van knoflook van je handen

Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten

De internationale trend die vorig jaar ingezet is op het gebied van de verkoop van plantaardige vleesvervangers is inmiddels ook in Nederland doorgedrongen. De omzet van vleesvervangers viel in de eerste helft van het ja...

Nieuws20.09.2022

Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten

Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Waar we dit weekend nog keken naar het imperium van Salt Bae, blijken er in Nederland ook genoeg bn’ers hun bekendheid in euro’s om te zetten. Een van hen is Chantal Janzen met haar lifestylemerk &C. In samenwerking...

Drinks19.09.2022

Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine

Hotel voco The Hague heeft de ervaren chef Bas Hoog aangesteld als nieuwe head-chef van Botanica Kitchen. Onder zijn leiding zet het Haagse restaurant een stap richting een duurzamere toekomst. Het nieuwe menu kenmerkt z...

Food13.09.2022

Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine