Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken haar. Verder sport ze het liefst zo vaak mogelijk.
Van die handige trucjes die je veel eerder had willen weten: je kunt er nooit teveel weten. In de keuken zijn ook veel praktische tips die je op weg helpen om het koken nét even wat soepeler te laten verlopen. We zetten hieronder vijf handige food hacks voor je op een rijtje.
1. Is de avocado rijp of niet?
Dit kun je natuurlijk te weten komen door hem open te snijden of er in te knijpen, maar er is nog een handig trucje. Aan de bovenkant van de avocado zit een soort pitje. Dit kun je eraf halen. Als deze bruin is, zoals de schilkleur van de avocado, is hij waarschijnlijk overrijp. Als de kleur helder of gelig is, dan heb je waarschijnlijk een goede te pakken!
2. Een sinaasappel handig schillen
In plaats van minutenlang zwoegen met een aardappelschilmesje en vervolgens de halve sinaasappel wegsnijden, kun je ook iets anders proberen. Snij een dakje van de sinaasappel af. Daarna snij je hem door de lengte, met de partjes mee. Als je hem dan openmaakt, kun je heel makkelijk de partjes eruit halen.
3. Eierschil uit een kom halen
Elke keer weer opnieuw. Dat stukje van de schil van het ei dat in de kom met eieren terechtkomt. Vervolgens doe je een aantal verwoede pogingen om het eruit te halen, maar zonder resultaat. Dit kun je heel simpel oplossen door je vingers even nat te maken onder de kraan. Succes gegarandeerd!
4. Nooit meer huilen bij het snijden van uien
Er zijn veel verschillende tips te vinden tegen traanogen bij het snijden van uien. Een goede is om de afzuigkap aan te zetten tijdens het snijden. De zwavelgassen uit de ui gaan dan niet alleen richting je oog, maar worden deels naar de afzuigkap geleid.
5. Boter snel op kamertemperatuur laten komen
Als je vergeten bent de boter uit koelkast te halen bij het bakken van een taart, of om op tafel te zetten voor je gasten, is er een handig trucje dat je kunt toepassen. Verwarm een drinkglas (niet te lang!) en zet het ondersteboven over het blok boter heen. Zo smelt de boter niet, maar wordt hij wel snel zachter.
Verder lezen over Fruit
Drinks05.06.2024
Innocent Kids Smoothies, fruitige slurpverpakking als tussendoortje
Gezond09.01.2024
10 tips om gezonder te eten in 2024
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Tipt13.06.2023
Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken
Drinks19.09.2022
Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten
Nieuws12.07.2022
Last van lege schappen: probeer de boerderijwinkel eens uit
Gezond23.05.2022
Extra vitamines ondanks zonnige lente hard nodig
Nieuws14.04.2022
Kun je de stickers die op fruit zitten eten?
Verder lezen over Groente
Recepten08.04.2024
Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Tipt13.06.2023
Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken
Nieuws23.02.2023
Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen
Food05.01.2023
Zo krijg je de geur van knoflook van je handen
Nieuws20.09.2022
Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten
Drinks19.09.2022
Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten
Food13.09.2022