Albert Heijn introduceert AH Overblijvers-pakketten in winkels

Albert Heijn introduceert AH Overblijvers-pakketten in winkels

Vorig artikel Volgend artikel

Vanaf vandaag kunnen klanten in elke Albert Heijn winkel in het hele land Overblijvers-pakketten reserveren en aanschaffen. Deze pakketten bevatten producten die aan het einde van de dag overblijven en dichtbij hun houdbaarheidsdatum zijn of uit het assortiment gaan. Het is eigenlijk een soort eigen Magic Box.

De supermarktketen hoopt hiermee naar schatting nog eens 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen. Dit is een positieve stap om het doel te bereiken om tegen 2030 de voedselverspilling met 50% te verminderen. Echter, dit kan wel gevolgen hebben voor voedselbanken, aangezien zij te maken krijgen met een aanzienlijke terugloop in productaanvoer.

Beschikbaarheid

Klanten kunnen in de AH-app zien welke pakketten beschikbaar zijn in hun lokale winkel. Ze hebben de optie om een pakket te reserveren en het aan het einde van de dag op te halen in de winkel. De beschikbare pakketten omvatten verrassingspakketten, vegetarische pakketten, bakkerijproducten zoals Liefde & Passie-broden, donuts en afbakbroden. Binnenkort vallen ook het Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje onder het AH Overblijvers concept.

Verspil-me-niet

Het voormalige 'Verspil-me-niet' zakje is nu omgedoopt tot het 'Groente & Fruit zakje' binnen de nieuwe Overblijvers-pakketten. Hierdoor worden op jaarbasis zo'n 5,5 miljoen stuks (ongeveer 3,5 miljoen kilo) groenten en fruit gered. Hoewel verschillende zakjes beschikbaar zijn, is dit vooralsnog enkel van toepassing op de groente- en fruitafdeling en nog niet beschikbaar via de app.

Brood van Gisteren

Een ander initiatief met een nieuwe naam is het Brood van Gisteren, dat nu bekend staat als AH Overblijvers Brood van Gisteren (jawel!). Dit brood, vers geleverd in de winkel of afgebakken in de winkel en niet verkocht op de dag zelf, wordt de volgende dag tot 11.00 uur verkocht tegen een extra voordelige prijs. Ook deze Overblijvers zijn nog niet te bestellen via de app.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.