Smells Good In The Hood: 
comfort food met 90's hiphopinvloeden

Smells Good In The Hood: comfort food met 90's hiphopinvloeden

Vorig artikel Volgend artikel

De vaste lezers van Eatly weten dat ik naast een voorliefde voor goed eten en drinken ook een voorliefde heb voor hiphop en sneakers. Daar kan ik op dit platform zo goed als nooit iets mee, maar af en toe wel. Zoals bij de onlangs geopende horecazaak Smells Good In The Hood in Rotterdam.

Dat is de plek waar chef Nathan Meyer, a.k.a. Big Nate, de scepter zwaait. Samen met horecaondernemer Ruben Venema heeft hij een plek gecreëerd die geïnspireerd is door de Amerikaanse 90’s hiphop en black culture. Dat merk je in de hele zaak, maar natuurlijk helemaal op de menukaart vol comfort en soul food.

Eigen plek

Big Nate heeft de voorgaande jaren ervaring opgedaan in allerlei restaurants en Smells Good In The Hood was voorheen een rondrijdende pop-up. Nu is het moment aangebroken voor een eigen zaak. Meyer zegt daarover: “Met Smells Good schoppen we tegen de standaard aan. What you see, is what you get. Geen chique bedoening, maar goede kwaliteit comfort food.”

Hij vervolgt: “Al mijn ervaringen en kooktechnieken die ik heb opgedaan in 30 jaar pas ik toe op street food. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de Cariben, daar waar mijn roots liggen. Ik speel met ingrediënten en smaken en hierdoor ontstaan er verrassende creaties. Hoe mooi is het dat je gasten iets proeven wat ze nog nooit eerder op die manier hebben gegeten.’’

Comfort Food

Al deze invloeden, verschillende smaakpaletten en de wijk in Rotterdam-Noord maken de menukaart zo speciaal. Je vindt er van een classic ‘Big Nate Beef Burger’ en ‘Grandma’s Famous Jerk Chicken’ tot een ‘Jerk Jackfruit Burrito’ om ook de vegans te laten watertanden. Daarnaast staan op de kaart ook klassiekers zoals ‘Cajun Crinkel Fries & Jerk Corn on the Cob’.

Smells Good In The Hood is iedere week van woensdag tot en met zondag van 16:00 tot 20:00 open. Met regelmaat vinden er speciale evenementen plaats zoals het Hiphop Ontbijt, check daarvoor even hun Instagram.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies