Caribische sferen aan de Rotterdamse waterkant bij de Maaskantine

Caribische sferen aan de Rotterdamse waterkant bij de Maaskantine

Vorig artikel Volgend artikel

In Rotterdam hebben ze dé oplossing gevonden voor de rivierkreeftenplaag die onze vaderlandse rivieren teistert. Morgen (1 oktober) opent daar namelijk de nieuwe horecazaak de Maaskantine: een overdekt buitenrestaurant aan de Maas. De keuken wordt gedomineerd door Cajun / Creoolse barbecuegerechten en op het menu staan zodoende Louisiana Crawfish.

Naast een oplossing voor deze plaag is het van de Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks een bijzondere stap om in deze periode een horecazaak op te zetten. De Maaskantine moet de plek worden waar horeca en het stadse leven samensmelten. Je kan er terecht voor allerlei heerlijke barbecuegerechten, maar ook voor cocktails op basis van rum en als het weer een beetje meezit ook nog de hele beachclub vibe.

Caribische sferen

In tijden waarin de staycation een prominente rol in ons vakantieleven heeft gekregen is het fijn dat er in allerlei Nederlandse steden plekken zijn waar het voelt alsof je even lekker op vakantie bent. Die sfeer moet je ook bij dit nieuwe Rotterdamse restaurant krijgen. Om dit te benadrukken heeft kunstenaar Jelmer Konjo de locatie onder handen genomen en bijvoorbeeld het terras voorzien van felle keurcombinaties voor een vrolijke Zuid-Amerikaanse uitstraling.

Venema en Hendriks zijn geen onbekenden in de Rotterdamse horeca. Ze zijn de mannen achter de goedlopende breakfast-diner spot By Jarmusch en WES. Alleen ze misten iets in hun stad en dat gat proberen ze nu te vullen met de Maaskantine.

Hendriks legt het als volgt uit: “De Maaskantine is nét iets anders dan we gewend zijn in Rotterdam en biedt daarmee een ander perspectief op de stad.’’ Venema vult aan: ‘’We hebben de rest van het concept voor 2021 zelfs al uitgedacht en dit wordt volgend voorjaar geïmplementeerd. We kunnen in ieder geval verklappen dat we een dakterras en strandje krijgen en we gaan een hele binnenruimte creëren.’’

Cajun Kitchen

Achter de pannen staat chef-kok Nathan Meyer die een arsenaal aan Cajun/Creoolse barbecuegerechten en huisgemaakte sauzen met zich meebrengt. Op het menu staan verschillende klassiekers uit die keukens en ook voor vegetariërs en vegans is er genoeg keus. Zo eet je er Sweet Potato Waffles, Blueberry Ribs of Louisiana Crawfish. Daarnaast is de cocktailkaart in samenwerking met The Rumah en dan weet iedereen die van rumcocktails houdt wel hoe laat het is.

Tot het einde van het jaar is De Maaskantine van donderdag tot en met zondag geopend voor borrel en diner.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Mark Bolk)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies