Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

Vorig artikel Volgend artikel

Als je de Zaanse Schans bezoekt en nog even in het dorpje Zaandijk blijft hangen, dan heb je diverse plekken om uit eten te gaan. Je kunt op chique gaan bij Hoop op d’Swarte Walvis, je kunt naar Slagerij aan de Schans gaan om lekker op het terras mensen te kijken, naar Kathmandu als je fenomenaal Indiaas wil eten. Als je een bierliefhebber bij je hebt, dan zit je helemaal goed bij Brouwerij de Hoop. En als je van cocktails houdt: ook dan zit je goed bij Brouwerij de Hoop.


De Hoop pand
De Hoop binnen
De Hoop Menu

Restaurant De Hoop

De bieren van De Hoop zijn in de regio Zaanstreek op heel veel plekken te vinden. Ze maken bieren als Oudt Heijn, Bleke Nelis, Bullebier, Spaansch Benauwd en Anker. Veel bieren die ook echt iets hebben met Zaandam. In het restaurant dat naast de brouwerij zit (en waarvan je ook allemaal details kunt zien en een tour kunt boeken) kun je allerlei bieren bestellen, maar ook lekker eten. Borrel-eten zoals nacho’s, bitterballen en een charcuterie-plankje, maar ook lunchgerechten zoals kroketten, pulled chicken of toasted burrata op brood.

Wij kwamen er eten en dan heb je ook veel keuze: er zijn wat luxere gerechten zoals diamanthaas, spicy chicken en een burrata salade, maar er zijn ook gewoon burgers. Een klassieke burger, een Zaanse mosterdburger, een wat exotischere chicken barbacoa burger en de dirty vegan burger. We gingen voor de klassieke burger en een dirty vegan burger met een Amaretto Sour, Dark n Stormy en een Pornstar Martini. Je kunt er namelijk ook prima terecht als je geen bierliefhebber bij je hebt. Je ziet het op de foto: de cocktails mogen wel wat bier-achtige looks hebben, maar ze smaken toch echt naar goed gemixte cocktails die waar je naast zit worden geshaked bij de bar aan het begin van het restaurant.


De Hoop burger
De Hoop Cocktails
De Hoop vega

Burgers en b... cocktails

De burgers zijn goed bij De Hoop. Ze worden leuk gepresenteerd op een plankje met De Hoop-papier met zo’n brasserie-achtig frietemmertje erbij. De burgers zijn niet overweldigend groot, maar van een goed formaat. Ze proeven vers gemaakt en zowel de klassieke burger als de Dirty Vegan waren goed van smaak. Het is fijn dat je als vegan gewoon lekker een burger kunt meehappen, want daar is dit wel echt de plek voor. En het is dus blijkbaar ook de plek voor cocktails, en daar zijn er in Zaandijk niet heel van die het ook echt goed kunnen. Je verwacht het niet op een plek waar bier de boventoon voert, maar het is toch echt zo. Het zijn lekker drinkbare cocktails die je niet vol zitten met tierelantijnen, maar wel met goede smaak.

Het fijne aan dit restaurant is dat het qua sfeer een beetje voelt als een kantine. Misschien komt dat omdat het team heel collegiaal is (iets wat we vaker zien bij biercafé’s en -restaurants) en dat er natuurlijk ook daadwerkelijk een brouwerij is, misschien komt het door het interieur en het feit dat de tafels lekker ruim opgezet zijn: het voelt alsof je er gewoon even lekker kunt zitten voor een goed gesprek en wat eten. Je wordt niet raar aangekeken als je geen bier bestelt en de kaart staat ook niet helemaal vol met allemaal bier of bierreferenties (tenzij je het speciale biermenu neemt, natuurlijk). Het voelt alsof je welkom bent, zonder dat er een te intieme huiskamersfeer is: het is echt een kantine voor zowel toeristen als lokale Zaankanters, maar mensen van buiten de regio zijn ook van harte welkom. En je hoeft dus niet verplicht een bierdrinker mee te nemen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...