De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
De sint is inmiddels het land uit en veel mensen zijn in de weer met de kerstboom, dus dat kan maar een ding betekenen: de feestdagen staan voor de deur. Als gevolg trekt ook de vraag naar dinerboxen voor kerst flink aan. Een van de nieuwe dinerboxen dit jaar is de samenwerking van Lindenhoff en Alain Caron.
Zij hebben de krachten gebundeld om thuischefs te helpen met de feestdagen een culinair hoogstaand kerstmenu op tafel te zetten. Op de website van Lindenhoff maak je een keuze uit hoeveel gangen je wil (drie, vier of vijf) en welke gerechten. Deze zijn een selectie Franse bistrogerechten uit het nieuwe kookboek van Alain en zijn zonen Tom en David ‘La Table de Caron’.
Culinaire vriendschap
Inmiddels is Lindenhoff al meer dan dertig jaar een vertegenwoordiger van kleinschalige boeren en ambachtelijke producten die onder meer geleverd worden de beste restaurants in ons land. Caron is samen met zijn zonen eigenaar van verschillende restaurants in Amsterdam en hij kwam in de beginjaren van de boerderij al over de vloer bij Ben en Ria te Voortwis, de oprichters van Lindenhoff.
Bourgondisch kerstmenu
Het bourgondisch kerstmenu is dan ook een bekroning van deze jarenlange culinaire vriendschap. Caron over de samenwerking: “Ik doe op de boerderij al sinds jaar en dag inspiratie op om tot de gerechten voor onze restaurants, boeken en televisieprogramma’s te komen. Alle ingrediënten van Lindenhoff staan voor mij voor een explosie van smaak en kwaliteit. Ik vind het geweldig dat we de gerechten die uit onze vriendschap zijn ontstaan nu samen naar families in Nederland brengen. Op deze manier willen we mensen thuis het gevoel geven dat ze in een Franse bistro van het kerstdiner genieten.”
Het Caron & Lindenhoff kerstmenu
Amuse
Pâté en croûte met pistache en cranberry pâté (Lindenhoff assortiment) met appelkappertjes, mosterd en breekbrood van vanmenno
Voorgerecht
Bietensalade met mosterd vinaigrette of
Kalfsfricandeau met rode biet, sardinecrème en gekonfijte ui
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinamboer of
Bloemkoolrôti met parmezaansaus en truffel
Dessert
Vacherin bloedsinaasappel of
Gepocheerde peer met mascarpone en pistachenoten
Kaasplateau
Franse kazen geselecteerd door de Lindenhoff Kaasmeester:
Morbier fermier AOC, Camembert Marie Harel fermier AOP, Chabichou du poitou AOC, Fourme d’ambert fermier
Het menu is tot 19 december te bestellen en zelf samen te stellen in drie, vier of vijf gangen via de website van Lindenhoff. De ingrediënten worden op 23 of 24 december gekoeld en vers thuisbezorgd.
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024