Lindenhoff en Alain Caron slaan handen ineen voor exclusieve kerstdinerbox

Lindenhoff en Alain Caron slaan handen ineen voor exclusieve kerstdinerbox

Vorig artikel Volgend artikel

De sint is inmiddels het land uit en veel mensen zijn in de weer met de kerstboom, dus dat kan maar een ding betekenen: de feestdagen staan voor de deur. Als gevolg trekt ook de vraag naar dinerboxen voor kerst flink aan. Een van de nieuwe dinerboxen dit jaar is de samenwerking van Lindenhoff en Alain Caron.

Zij hebben de krachten gebundeld om thuischefs te helpen met de feestdagen een culinair hoogstaand kerstmenu op tafel te zetten. Op de website van Lindenhoff maak je een keuze uit hoeveel gangen je wil (drie, vier of vijf) en welke gerechten. Deze zijn een selectie Franse bistrogerechten uit het nieuwe kookboek van Alain en zijn zonen Tom en David ‘La Table de Caron’.

Culinaire vriendschap

Inmiddels is Lindenhoff al meer dan dertig jaar een vertegenwoordiger van kleinschalige boeren en ambachtelijke producten die onder meer geleverd worden de beste restaurants in ons land. Caron is samen met zijn zonen eigenaar van verschillende restaurants in Amsterdam en hij kwam in de beginjaren van de boerderij al over de vloer bij Ben en Ria te Voortwis, de oprichters van Lindenhoff.

Bourgondisch kerstmenu

Het bourgondisch kerstmenu is dan ook een bekroning van deze jarenlange culinaire vriendschap. Caron over de samenwerking: “Ik doe op de boerderij al sinds jaar en dag inspiratie op om tot de gerechten voor onze restaurants, boeken en televisieprogramma’s te komen. Alle ingrediënten van Lindenhoff staan voor mij voor een explosie van smaak en kwaliteit. Ik vind het geweldig dat we de gerechten die uit onze vriendschap zijn ontstaan nu samen naar families in Nederland brengen. Op deze manier willen we mensen thuis het gevoel geven dat ze in een Franse bistro van het kerstdiner genieten.”

Het Caron & Lindenhoff kerstmenu

Amuse
Pâté en croûte met pistache en cranberry pâté (Lindenhoff assortiment) met appelkappertjes, mosterd en breekbrood van vanmenno

Voorgerecht
Bietensalade met mosterd vinaigrette of
Kalfsfricandeau met rode biet, sardinecrème en gekonfijte ui

Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk met topinamboer of
Bloemkoolrôti met parmezaansaus en truffel

Dessert
Vacherin bloedsinaasappel of
Gepocheerde peer met mascarpone en pistachenoten

Kaasplateau
Franse kazen geselecteerd door de Lindenhoff Kaasmeester:
Morbier fermier AOC, Camembert Marie Harel fermier AOP, Chabichou du poitou AOC, Fourme d’ambert fermier

Het menu is tot 19 december te bestellen en zelf samen te stellen in drie, vier of vijf gangen via de website van Lindenhoff. De ingrediënten worden op 23 of 24 december gekoeld en vers thuisbezorgd.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies