Lay's op oorlogspad: nieuwe smaken draaien om discussie friet of patat

Lay's op oorlogspad: nieuwe smaken draaien om discussie friet of patat

Vorig artikel Volgend artikel

Voor iedereen die niet boven de rivieren woont is het altijd al duidelijk geweest: het is friet en geen patat. Toch lijkt ieder jaar de discussie weer op te laaien en heeft iedereen er toch een eigenaardige kijk op of idee over. Chipsmerk Lay’s gaat zich nu ook met deze discussie voegen en wil een verenigde naam vinden zodat dit debat eindelijk eens klaar is.

Daarvoor zijn de handen ineengeslagen met sausspecialisten Wijke en Remia zijn de Iconic Local Flavours gelanceerd in de smaken: Patatje Mayo en Frietje Satésaus. Daarmee worden de hakken al flink in het zand gezet, maar het idee is om het strijdbijl voorgoed te begraven en een allesomvattende naam te verzinnen voor patatfriet.

Patat of friet

De twee nieuwe chipssmaken hebben eigenlijk een tijdelijke naam gekregen met Frietje Satésaus en Patatje Mayo. In het najaar wil Lay’s dat er een verenigde naam is ingezonden door de ‘Verbinder des Vaderlands’. Die naam staat dan vanaf dat moment ook op beide zaken chips, zodat het Frietje Satésaus en Frietje Mayo wordt.

Lokale favorieten

Wijko kennen we van de saté en Remia natuurlijk van de mayo. De meeste Nederlanders heeft beiden wel in het keukenkastje staan en dat is ook de reden waarom Lay’s met deze ‘Local Flavours’ is begonnen. Via deze nieuwe lijn probeert het chipsmerk de Nederlandse snackkeuken in chips samen te vatten.

Smaken en tradities

Er zijn smaken die wereldwijd overal verkocht worden, toch probeert het chipsmerk wat meer te focussen op lokale, nationale markten met regiospecifieke chipssmaken. In het geval van deze nieuwe chips worden ze ook nog eens gemaakt in de chipsfabriek in Noord-Holland van aardappelen bij een buur uit de buurt. Via de QR-code op de chipszak leer je alles over de aardappelteler.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies