De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Voor iedereen die niet boven de rivieren woont is het altijd al duidelijk geweest: het is friet en geen patat. Toch lijkt ieder jaar de discussie weer op te laaien en heeft iedereen er toch een eigenaardige kijk op of idee over. Chipsmerk Lay’s gaat zich nu ook met deze discussie voegen en wil een verenigde naam vinden zodat dit debat eindelijk eens klaar is.
Daarvoor zijn de handen ineengeslagen met sausspecialisten Wijke en Remia zijn de Iconic Local Flavours gelanceerd in de smaken: Patatje Mayo en Frietje Satésaus. Daarmee worden de hakken al flink in het zand gezet, maar het idee is om het strijdbijl voorgoed te begraven en een allesomvattende naam te verzinnen voor patatfriet.
Patat of friet
De twee nieuwe chipssmaken hebben eigenlijk een tijdelijke naam gekregen met Frietje Satésaus en Patatje Mayo. In het najaar wil Lay’s dat er een verenigde naam is ingezonden door de ‘Verbinder des Vaderlands’. Die naam staat dan vanaf dat moment ook op beide zaken chips, zodat het Frietje Satésaus en Frietje Mayo wordt.
Lokale favorieten
Wijko kennen we van de saté en Remia natuurlijk van de mayo. De meeste Nederlanders heeft beiden wel in het keukenkastje staan en dat is ook de reden waarom Lay’s met deze ‘Local Flavours’ is begonnen. Via deze nieuwe lijn probeert het chipsmerk de Nederlandse snackkeuken in chips samen te vatten.
Smaken en tradities
Er zijn smaken die wereldwijd overal verkocht worden, toch probeert het chipsmerk wat meer te focussen op lokale, nationale markten met regiospecifieke chipssmaken. In het geval van deze nieuwe chips worden ze ook nog eens gemaakt in de chipsfabriek in Noord-Holland van aardappelen bij een buur uit de buurt. Via de QR-code op de chipszak leer je alles over de aardappelteler.
Verder lezen over Fastfood

Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums

Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop

Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks

Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard

Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App

Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023