De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als je in Rotterdam vraagt waar je een lekkere burger kan scoren, dan is de kans groot dat ze je naar Diego’s sturen. Onder het oude Luxor op de Kop van Zuid heeft daar chef Diego Buik zijn onderkomen gevonden waar gasten damn good burgers voorgeschoteld krijgen. Vanaf volgende week maandag (19 oktober) gaat hij hen één keer per maand meenemen in Diego’s BurgerLab in zijn zoektocht naar de ultieme burger. 
Via Instagram komen vanuit de hele wereld allerlei uitbundige hamburgers voorbij: de wereldberoemde Oklahoma Smashed Onion Burger of een Ramen Burger. Omdat die altijd nieuwsgierig maken en je ze niet zo 1-2-3 bemachtigd, leek het Buik een strak plan om met gasten een keer per maand een uitstapje te maken om zo erachter te komen wat nou de ultieme burger is.
Diego’s BurgerLab
Buik zegt zelf over het BurgerLab: “Na de duurste burger, de Smoked Dutch en de Bugles the night away had ik zin in iets nieuws. Ik zocht een plek om nieuwe burgers te creëren en testen, maar ook om die wereldberoemde burgers van Instagram een keer na te maken.”
Testkeukens
Allerlei sterrenchefs, zoals Heston Blumenthal van The Fat Duck, René Redzepi van Noma of Ferran Adrià van El Bulli, hebben naast hun restaurant een eigen testkeuken. Waar geëxperimenteerd wordt met allerlei ingrediënten om te kijken hoe ze een gerecht kunnen versterken. Ook de Amerikaanse fastfoodketen Shake Shack heeft zo’n foodlab.
The Rona
Een tweede zaak van Diego’s is geopend in Foodhall Scheveningen, maar door de crisis waar we allemaal mee te maken hebben, ging die een maand naar opening tijdelijk dicht. Die periode gaf Buik de ruimte om door te pakken met het BurgerLab. Aangezien de zaak op maandag toch gesloten is, bleek het ideaal om het BurgerLab een keer per maand op maandagavond op te tuigen.
Select gezelschap
Om de avonden perfect coronaproof te laten verlopen is er gekozen om per editie acht mensen welkom te heten. Zij nemen aan de bar plaats om mee te denken, te discussiëren en vooral te proeven. Dat er al flink gehoor aan wordt gegeven blijkt uit de reserveringen, de eerste maanden zitten de BurgerLab-avonden al helemaal vol. Voor 40 euro krijg je een avond vol eten en drinken waarbij een unieke burger de hoofdrol speelt.
Verder lezen over Fastfood
                Food08.10.2025
Stem jij friet of patat? Heinz daagt Nederland uit
                Nieuws04.09.2025
Domino presenteert jouw culinaire eerste hulp, de paniek pizza
                Hotspots16.04.2025
We bezochten de noordelijkste McDonald’s ter wereld
                Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums
                Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
                Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
                Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
                Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Verder lezen over Snacks
                Gezond01.10.2025
Voor de zoetekauwen: verantwoord snoepen met Fit Piggy
                Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok
                Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
                Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
                Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
                Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
                Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
                Nieuws26.06.2023