De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als je in Rotterdam vraagt waar je een lekkere burger kan scoren, dan is de kans groot dat ze je naar Diego’s sturen. Onder het oude Luxor op de Kop van Zuid heeft daar chef Diego Buik zijn onderkomen gevonden waar gasten damn good burgers voorgeschoteld krijgen. Vanaf volgende week maandag (19 oktober) gaat hij hen één keer per maand meenemen in Diego’s BurgerLab in zijn zoektocht naar de ultieme burger.
Via Instagram komen vanuit de hele wereld allerlei uitbundige hamburgers voorbij: de wereldberoemde Oklahoma Smashed Onion Burger of een Ramen Burger. Omdat die altijd nieuwsgierig maken en je ze niet zo 1-2-3 bemachtigd, leek het Buik een strak plan om met gasten een keer per maand een uitstapje te maken om zo erachter te komen wat nou de ultieme burger is.
Diego’s BurgerLab
Buik zegt zelf over het BurgerLab: “Na de duurste burger, de Smoked Dutch en de Bugles the night away had ik zin in iets nieuws. Ik zocht een plek om nieuwe burgers te creëren en testen, maar ook om die wereldberoemde burgers van Instagram een keer na te maken.”
Testkeukens
Allerlei sterrenchefs, zoals Heston Blumenthal van The Fat Duck, René Redzepi van Noma of Ferran Adrià van El Bulli, hebben naast hun restaurant een eigen testkeuken. Waar geëxperimenteerd wordt met allerlei ingrediënten om te kijken hoe ze een gerecht kunnen versterken. Ook de Amerikaanse fastfoodketen Shake Shack heeft zo’n foodlab.
The Rona
Een tweede zaak van Diego’s is geopend in Foodhall Scheveningen, maar door de crisis waar we allemaal mee te maken hebben, ging die een maand naar opening tijdelijk dicht. Die periode gaf Buik de ruimte om door te pakken met het BurgerLab. Aangezien de zaak op maandag toch gesloten is, bleek het ideaal om het BurgerLab een keer per maand op maandagavond op te tuigen.
Select gezelschap
Om de avonden perfect coronaproof te laten verlopen is er gekozen om per editie acht mensen welkom te heten. Zij nemen aan de bar plaats om mee te denken, te discussiëren en vooral te proeven. Dat er al flink gehoor aan wordt gegeven blijkt uit de reserveringen, de eerste maanden zitten de BurgerLab-avonden al helemaal vol. Voor 40 euro krijg je een avond vol eten en drinken waarbij een unieke burger de hoofdrol speelt.
Verder lezen over Fastfood

Hotspots16.04.2025
We bezochten de noordelijkste McDonald’s ter wereld

Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums

Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop

Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks

Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard

Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023