Diego Buik gaat op zoek naar de ultieme burger

Diego Buik gaat op zoek naar de ultieme burger

Vorig artikel Volgend artikel

Als je in Rotterdam vraagt waar je een lekkere burger kan scoren, dan is de kans groot dat ze je naar Diego’s sturen. Onder het oude Luxor op de Kop van Zuid heeft daar chef Diego Buik zijn onderkomen gevonden waar gasten damn good burgers voorgeschoteld krijgen. Vanaf volgende week maandag (19 oktober) gaat hij hen één keer per maand meenemen in Diego’s BurgerLab in zijn zoektocht naar de ultieme burger.

Via Instagram komen vanuit de hele wereld allerlei uitbundige hamburgers voorbij: de wereldberoemde Oklahoma Smashed Onion Burger of een Ramen Burger. Omdat die altijd nieuwsgierig maken en je ze niet zo 1-2-3 bemachtigd, leek het Buik een strak plan om met gasten een keer per maand een uitstapje te maken om zo erachter te komen wat nou de ultieme burger is.

Diego’s BurgerLab

Buik zegt zelf over het BurgerLab: “Na de duurste burger, de Smoked Dutch en de Bugles the night away had ik zin in iets nieuws. Ik zocht een plek om nieuwe burgers te creëren en testen, maar ook om die wereldberoemde burgers van Instagram een keer na te maken.”

Testkeukens

Allerlei sterrenchefs, zoals Heston Blumenthal van The Fat Duck, René Redzepi van Noma of Ferran Adrià van El Bulli, hebben naast hun restaurant een eigen testkeuken. Waar geëxperimenteerd wordt met allerlei ingrediënten om te kijken hoe ze een gerecht kunnen versterken. Ook de Amerikaanse fastfoodketen Shake Shack heeft zo’n foodlab.

The Rona

Een tweede zaak van Diego’s is geopend in Foodhall Scheveningen, maar door de crisis waar we allemaal mee te maken hebben, ging die een maand naar opening tijdelijk dicht. Die periode gaf Buik de ruimte om door te pakken met het BurgerLab. Aangezien de zaak op maandag toch gesloten is, bleek het ideaal om het BurgerLab een keer per maand op maandagavond op te tuigen.

Select gezelschap

Om de avonden perfect coronaproof te laten verlopen is er gekozen om per editie acht mensen welkom te heten. Zij nemen aan de bar plaats om mee te denken, te discussiëren en vooral te proeven. Dat er al flink gehoor aan wordt gegeven blijkt uit de reserveringen, de eerste maanden zitten de BurgerLab-avonden al helemaal vol. Voor 40 euro krijg je een avond vol eten en drinken waarbij een unieke burger de hoofdrol speelt.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies