BBQ-alarm! Met deze tips ben jij altijd klaar om buitengewoon te grillen

BBQ-alarm! Met deze tips ben jij altijd klaar om buitengewoon te grillen

Vorig artikel Volgend artikel

Het is de afgelopen weken qua weer alles behalve een echte zomer geweest, maar ons doorzettingsvermogen wordt beloond: de zomer is qua temperatuur én zon vanaf vandaag eindelijk weer terug! Hier op de (thuis)redactie worden dan gelijk plannen gesmeed om helemaal klaar te zijn om zo snel mogelijk volkssport nummer één te beoefenen: barbecueën. Wat zijn de trends van 2021 en aan welke barbecuetools heb je echt iets?

De laatste jaren zijn steeds meer mensen die van barbecueën houden van een standaard barbecue overgestapt op kamadobarbecues en buitenkeukens. Die laatste zijn ideaal om meerdere gerechten tegelijk te bereiden voor grotere groepen. Bij de culinaire barbecuefans zie je juist steeds meer kamadobarbecues opduiken. Deze keramische barbecues zijn volledig afsluitbaar waardoor de hitte perfect geregeld wordt en je de lekkerste stukken vlees bereidt.

Mooie stukken vlees

Naast een goede barbecue zijn er eigenlijk maar een paar andere zaken van belang om volle bak te kunnen genieten op een zonnige dag. Een ander belangrijk onderdeel van een geslaagde barbecue zijn mooie producten om te grillen. Mede ingegeven door de pandemie zijn er op dat gebied verschillende online butchers flink aan de weg aan het timmeren. Persoonlijke favorieten Cool To Meat You en Lindenhoff hebben verschillende barbecueboxen met fantastische stukken vlees. Want heel eerlijk: je bent pas écht een grillmaster als je ooit een Tomahawk of een mooie lamsrack op een bbq perfect klaar hebt gemaakt.

Daar sluit Jurgen Frodyma, Commercieel directeur Benelux, Co Founder NL, zich bij aan. Hij werkt het liefst met een kamado en bereidt daar verschillende gerechten op. “Tijdens het wachten op het garen van de picanha of de beercan chicken krijg je honger”, steekt hij van wal. “Geniet dan in de tussentijd van Gamba’s Pil Pil. Zet een gietijzeren pan op de kamado. Fruit ui en knoflook samen met chili- en bouillonpoeder bak vervolgens de garnalen en blus af met olijfolie. Om je dorst te lessen adviseer ik een frisse homemade lemonade gemaakt met Belvoir siroop die je eventueel een boost kan geven met een scheut vodka.”

Onmisbare bbqtools

Inmiddels zijn er legio tools op de markt die ‘noodzakelijk’ zijn om goed te kunnen barbecueën. In mijn ogen zijn er naast een goede barbecue, fijne producten voor erop eigenlijk nog maar twee tools essentieel: een kernthermometer en een goede staalborstel. Meten is weten, zeker als het gaat om het perfect garen van een mooi stuk vlees.

Een kernthermometer gaat dit stukken makkelijker maken, want op het moment dat het vlees in de kern een bepaalde temperatuur bereikt, is het perfect gaar. Een pitmaster zal dit tot op zekere hoogte met het oog en op de tast ook kunnen zien en voelen, maar een kernthermometer laat het gewoon zien. De andere onmisbare tool is een goede staalborstel om de barbecue na gebruik snel en simpel schoon te krijgen zodat je hem de volgende keer gelijk kan gebruiken. Handige tip: rooster voor gebruik met olie insmeren, dat gaat het plakken tegen en maakt het schoonmaken makkelijker.

The Bastard BBQ-set winnen

De vrienden van D-drinks hebben deze maand nog een heel toffe actie lopen. Je kan namelijk één van de vijf The Bastard sets ter waarde van €1.559,- winnen. Hoe? Door mee te doen aan de Taste da Summer winactie van D-drinks en Kamado Express. Wat moet je hiervoor doen? Koop een product van Belvoir, The GUTsy Captain Kombucha, Moonpop of Cawston Press in de supermarkt, ga naar de actiepagina en upload een foto van de kassabon.

Afbeeldingen bij dit artikel © David Stegenga

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies