Food08.08.2021

Aardappelen poffen wordt een eitje als je dit met een airfryer doet


Het valt mij op dat ik steeds vaker hoor dat mensen aan het experimenteren zijn geslagen met hun airfryer om te kijken wat ze er allemaal mee kunnen bereiden. De meeste mensen gebruiken ‘m in eerste instantie natuurlijk als vervanger van de frituurpan. Zelf experimenteer ik er ook op los en de nieuwste ontdekking is dat je aardappelen fantastisch kan poffen in de airfryer.

Er zijn inmiddels genoeg mensen die aardappels poffen op de kolen van de barbecue en zo nu en dan in de oven. Maar het kan dus sneller, simpeler en lekkerder. In de airfryer wordt de schil van de aardappelen een stuk krokanter en de binnenkant heerlijk zacht en perfect gaar. Wat het nog fijner maakt: je hoeft bijna niks te doen om dit fabuleuze resultaat te bereiken.

Gelijkmatige bereiding

Misschien zit de grootste truc wel in dat alles in een airfryer gelijkmatig bereid wordt. Daardoor heb je bij het poffen van aardappelen dus dat de binnenkant helemaal gaar is zonder dat hij uitdroogt of iets. Je hebt natuurlijk wel altijd bij aardappelen te maken met allerlei verschillende soorten en maten, probeer daarom altijd beetje aardappels met dezelfde grootte te pakken en de airfryer niet vol te stouwen. Al is het handige aan de airfryer: je kan het bereiden simpel pauzeren en snel even controleren of een aardappel gaar is.

Poffen in de airfryer

Om aardappels te poffen in airfryer hoef je niet veel te doen. Je besprenkelt ze met een fijne olie en brengt ze op smaak met je favoriete kruiden. Peper en zout is natuurlijk standaard en daar kun je knoflookpoeder, verse kruiden (zoals peterselie) en bijvoorbeeld gerookte peper of cayennepeper aan toevoegen. Daarna zet je de airfryer op 200 graden en pof je de aardappelen in 45 minuten perfect krokant en gaar. Zeker als je ze op de helft van de bereidingstijd even draait. Vergeet niet om na 30 minuten even om de 5 minuten de gaarheid te checken.

Toppings

Als je de gare gepofte aardappelen in de lengte doorsnijdt en hier nog een favoriete topping overheen doet, zoals: gehakt, guacamole en salsa om een Mexicaanse variant te krijgen. Of maak er een Italiaanse variant van door er pesto, tomatenblokjes, mozzarella met flink wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen en je maakt het nóg een groter feestje. Al is de gepofte aardappel met wat zure room en verse kruiden al een heel groot feestje.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Airfryer

De Risottini: nieuwe snack is kruising tussen risotto en een bitterbal

Misschien klinkt Risottini een beetje vreemd in de oren, maar voor liefhebbers van de Italiaanse keuken klinkt arancini waarschijnlijk wat bekender in de oren. Dat zijn gevulde rijstballetjes die gepaneerd worden en daar...

Food14.04.2023

De Risottini: nieuwe snack is kruising tussen risotto en een bitterbal

Beter dan een pantosti? Een tosti uit de airfryer

Nadat er ooit een pantosti voor mijn neus is gezet, ben ik altijd de grootste voorstander geweest van de pantosti. Dat heeft er alles mee te maken dat een tosti-ijzer net iets te lomp werkt en eigenlijk je tosti een beet...

Food10.01.2023

Beter dan een pantosti? Een tosti uit de airfryer

Inventief in de trein: kaassoufflés klaarmaken in de airfryer

Voor iedereen die de kop niet helemaal snapt: het is een referentie aan het eerste album van rapper 50Cent. En het gaat helemaal op voor een gast die vorige week in de trein tussen Dordrecht en Tilburg een airfryer in he...

Nieuws19.12.2022

Inventief in de trein: kaassoufflés klaarmaken in de airfryer

Airfry or die trying
Kwekkeboom voegt nieuwe vegan lijn toe aan het assortiment Oven & Airfryer

Op de Eatly redactie zijn wij vorig jaar overtuigd door het fenomeen ‘airfryer’. Vooral vanaf het moment dat we begrepen da tje nooit van dezelfde resultaten uit moet gaan als uit een normale frietpan. Inmiddels zijn...

Food29.06.2022

Kwekkeboom voegt nieuwe vegan lijn toe aan het assortiment Oven & Airfryer

Zo maak je krokante kippenvleugels zonder gedoe in de airfryer

Ik ken maar weinig mensen die niet vrolijk worden van een heerlijk portie krokante kippenvleugels (al dan niet na het stappen) als guilty pleasure. Goede chicken wings zijn lekker krokant aan de buitenkant, heerlijk sapp...

Food17.10.2021

Zo maak je krokante kippenvleugels zonder gedoe in de airfryer

In de airfryer maak je het snelst de knapperigste verse friet

De airfryer is een veel handiger en gebruiksvriendelijker keukenapparaat dan ik ook voor mogelijk hield. Aan het begin van het jaar ben ik gestart met experimenteren en de airfryer blijkt zelfs een oplossing voor spruitj...

Food09.10.2021

In de airfryer maak je het snelst de knapperigste verse friet

Een biefstuk bereiden in de airfryer is stiekem nog niet eens zo’n gek idee

De vaste lezers hebben door dat ik sinds ik een airfryer heb lekker aan het experimenteren ben geslagen. Dat leverde inmiddels al heerlijke spruitjes, aardappelen en fish & chips op. Dit keer is het experiment wat spanne...

Food23.08.2021

Een biefstuk bereiden in de airfryer is stiekem nog niet eens zo’n gek idee

De airfryer is de snelste en lekkerste manier om spruitjes klaar te maken

Het klinkt misschien heel raar, maar de snelste en lekkerste manier om spruitjes te bereiden is in de airfryer. Dat komt door de manier van eten verwarmen. Daardoor worden veel producten heerlijk krokant aan de buitenkan...

Food02.08.2021

De airfryer is de snelste en lekkerste manier om spruitjes klaar te maken

Verder lezen over Groente

Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg

Het aspergeseizoen in Nederland is een geliefde tijd voor de echte liefhebbers van deze heerlijke groente. Het seizoen voor asperges begint normaal ergens eind maart/begin april en duurt officieel tot 24 juni, hoewel dit...

Recepten08.04.2024

Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg

5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

In Nederland nemen we de strijd tegen voedselverspilling zeer serieus. Dat heeft al heel veel goeds opgeleverd en zo leren we ook steeds meer over wanneer voedsel écht niet meer goed is. Alleen is er een seizoen dat wat...

Food21.06.2023

5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Er waren tijden waarin men enorm filosofeerde over wat er allemaal op technisch gebied mogelijk zou zijn in 2020. Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en moet ik eerlijk bekennen dat de echte technische snufjes er m...

Tipt13.06.2023

Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen

Voor iedereen die de afgelopen periode in de supermarkt bloemkool heeft gekocht moet er iets opgevallen zijn: de prijs rijst namelijk de pan uit óf ze zijn ‘tijdelijk’ niet leverbaar. Dit heeft alles te maken met de...

Nieuws23.02.2023

Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen

Zo krijg je de geur van knoflook van je handen

Als je in de keuken bezig bent zijn er altijd een paar zaken die altijd gebeuren die je op den duur enorm beu bent. Denk bijvoorbeeld aan altijd begin te huilen als je uien snijdt. Een andere onhebbelijkheid in de keuken...

Food05.01.2023

Zo krijg je de geur van knoflook van je handen

Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten

De internationale trend die vorig jaar ingezet is op het gebied van de verkoop van plantaardige vleesvervangers is inmiddels ook in Nederland doorgedrongen. De omzet van vleesvervangers viel in de eerste helft van het ja...

Nieuws20.09.2022

Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten

Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Waar we dit weekend nog keken naar het imperium van Salt Bae, blijken er in Nederland ook genoeg bn’ers hun bekendheid in euro’s om te zetten. Een van hen is Chantal Janzen met haar lifestylemerk &C. In samenwerking...

Drinks19.09.2022

Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine

Hotel voco The Hague heeft de ervaren chef Bas Hoog aangesteld als nieuwe head-chef van Botanica Kitchen. Onder zijn leiding zet het Haagse restaurant een stap richting een duurzamere toekomst. Het nieuwe menu kenmerkt z...

Food13.09.2022

Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine

Verder lezen over Koken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...

Recepten06.03.2024

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Als het gaat om ons avondeten, is Nederland graag goed voorbereid. Het merendeel van de Nederlanders (44%) koopt boodschappen meerdere dagen vooruit en bepaalt zelfs van tevoren wat elke dag gegeten wordt. Dit blijkt uit...

Gezond14.11.2023

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Kerst is dé tijd om helemaal uit te pakken: mooie cadeaus, een grote kerstboom en natuurlijk lekker eten! Het klassieke driegangendiner is natuurlijk erg leuk, maar misschien dat je zin hebt in iets nieuws. Zo kan je bi...

Recepten13.11.2023

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Online supermarkt Crisp heeft weer een nieuwe smaakmaker en dit keer is het culinair duo ‘Vrouw met de Baard’. Via de Crisp-app is het recept uit kookboek Jiwa van Carl & Mas voor Ajam Setan exclusief verkrijgbaar. H...

Food25.05.2023

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Verder lezen over Snacks

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Het zijn snoepjes, maar ze zijn alleen voor volwassenen. We hebben het over de Eat Your Drink-reeks: suikerzoete cocktailgummies waar echt alcohol inzit. Zijn ze de moeite, en vooral de flinke prijs, waard? Eat Your Dri...

Food21.08.2024

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Ricolaaaaa: zodra je het over deze Zwitserse snoepjes hebt, gaat er in bijna 98 procent van de gevallen iemand ineens een soort zingen. Dat komt allemaal door de reclames van het snoepmerk. Eén van de bekendste reclames...

Food15.08.2024

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten to...

Hotspots18.07.2024

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Bij de kassa bij de Appie of gewoon uit de handtas van je oma: ook al is het een vrij oud product, veel mensen kennen Ricola wel. Is het niet van de jodel-achtige commercials, dan wel door de opvallende, gele verpakking....

Food03.07.2024

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen...

Food02.04.2024

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Als er een fenomeen is dat dankzij social media en allerlei hippe chefs een ding is geworden over de hele wereld, dan is het de smash burger wel. En heel stiekem: er is bijna niks lekkerder dan een goed gemaakte smash bu...

Hotspots23.06.2023

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Het is bijna verstandig om een maandelijkse update te doen op Eatly van hoe de friet- en bierprijs die maand weer is gestegen. Want er is alweer slecht nieuws te melden: een extreem nat voorjaar en de daaropvolgende droo...

Nieuws13.06.2023

Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst