
Zo maak je een heerlijke herfstcocktail op basis van een alcoholvrije gin-tonic
+ winactie!
De alcoholvrije ready-to-drink gin-tonics van The Duchess hebben we vorige maand hier op de redactie mogen proeven. Dat beviel zo goed dat we meer met deze alcoholvrije drankjes wilden doen. Daarom vanavond een lekker recept om er een alcoholvrije herfstcocktail mee te maken: The Snuggy Cinnamon Bomb. Lekker in de herfst en tof alternatief voor de kerst!
Met de 'Botanical'-smaak van The Duchess heb je op zichzelf al een lekkere alcoholvrije gin-tonic. Maar met een simpele twist, wat kaneel en wat geduld maak je er helemaal een feestje van. Om de cocktail te maken moet je namelijk een simple syrup maken en dat is super simpel.
THE SNUGGY CINNAMON BOMB
(met homemade kaneelsiroop)
Voor 4 personen
Nodig:
- 4-pack The Duchess ‘Botanical’
- 7 kaneelstokjes (waarvan 4 voor de garnering)
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram kristalsuiker
- 200 ml water
- 1 tl vanille extract (optioneel)
Maken:
Meng en verwarm in een steelpan het water met de suiker en zorg dat de basterdsuiker geheel oplost in het water.
- Breng dit langzaam aan de kook en voeg vervolgens de kaneelstokjes toe aan de (inmiddels) siroop en laat 30 tot 45 minuten zacht pruttelen;
- Haal hierna de steelpan van het vuur en laat de siroop afkoelen (niet boven de hittebron);
- Verwijder vervolgens de kaneelstokjes en voeg eventueel het vanille extract toe;
- Schenk in vier gin en tonic-glazen de vier flesjes ‘Botanical’ uit en voeg bij elk glas een scheutje afgekoelde siroop toe;
- Garneer de glazen met een kaneelstokje en voeg eventueel ijsblokjes toe.
Winactie
Benieuwd naar hoe bovenstaande mocktail smaakt? Via onze onderstaande Instagram-post kun je een pakket winnen met de verschillende smaken alcoholvrije gin-tonics van The Duchess.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl