Willem’s Wermoed maakt bijzondere botanische Nederlandse vermout

Willem’s Wermoed maakt bijzondere botanische Nederlandse vermout

Vorig artikel Volgend artikel

In de Conscious Edition cocktailbox van de Thuisborrel Club en op de kaart bij Café Kuyl viel op dat er verschillende cocktails en drankjes gemaakt waren met ‘Willem’s Wermoed’. De naam had ik al eens eerder voorbij zien komen, maar nooit verder in verdiept. Hoogste tijd dus om in het verhaal van de Nederlandse vermout gemaakt met botanische ingrediënten te duiken.

Het verhaal van de eerste Nederlandse vermout begint in 2016 bij een van de oudste botanische tuinen ter wereld: de Amsterdamse Hortus Botanicus. In 1638 werd de tuin aangelegd en gebruikt als Hortus Medicus en in de eeuwen daarna groeide hij uit tot een grote botanische tuin. Je vindt er een grote diversiteit aan planten en kruiden en die zijn ook de inspiratiebron geweest voor de botanische vermouts van Willem’s Wermoed.

Willem’s Wermoed

De naam Willem is geïnspireerd op verschillende ontdekkingsreizigers die in de Gouden Eeuw het onbekende en het nieuwe omarmden. Dat bracht ze naar de ‘nieuwe wereld’ en in aanraking met het onbekende. Wermoed is de oud-Nederlandse naam voor alsem. Dat is een van de ingrediënten waar vermout aan dankt.

Drie vermouts

Inmiddels zijn er drie soorten vermout van Willem op de markt: de Original, Dutch Dry en Pink Willem. De natuurlijke botanische kruiden en planten worden voor de vermout verwerkt met wijn uit Spanje en Frankrijk en dat levert drie bijzondere en eigenzinnige dranken op. De Original wordt gemaakt met 24 ingrediënten zoals sinaasappel, kersensteeltjes en tijm wat een warme en rijke vermout oplevert.

De Dutch Dry is de eerste droge vermout van Willem’s en die wordt gemaakt met onder meer salie, tijm, jeneverbes en rabarberwortel. De wijn die voor de droge vermout wordt gebruikt komt uit de Franse Languedoc-regio wat het een volle droge vermout maakt. De nieuwste telg in de familie is de Pink Willem. Een rosé vermout op basis van rabarber, framboos, vanille en chai gemixt met een fruitige wijn.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Willem's Wermoed)

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies