Vernieuwde A-Bar in het Amstel Hotel geopend met focus op historie en de buurt

Vernieuwde A-Bar in het Amstel Hotel geopend met focus op historie en de buurt

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de meest iconische hotels in Amsterdam moet wel het Amstel Hotel zijn. Liggend op een unieke locatie aan de Amstel opende het hotel in 1867 voor het eerst de deuren voor gasten. Inmiddels is het een vijfsterrenhotel waar gasten uit binnen- en buitenland graag vertoeven. Onlangs ging in het hotel de vernieuwde cocktailbar A-Bar open voor hotelgasten, buurtbewoners en iedereen die van een cocktail kan genieten.

De vernieuwde cocktailkaart is samengesteld door graag geziene gezichten uit de Amsterdamse barscene bartenders Sebastian Cichowlas en Thalys Busman. Met een schat aan ervaring en een intrigerende kijk op cocktails hebben ze een cocktailkaart samengesteld die de historie van het hotel, de buurt en de bar op een bijzondere manier tot leven wekt.

Omgeving

In een van de signature cocktails waar de buurt mooi naar voren komt is de Weesper. Voor liefhebbers van de boeken of films over James Bond is een Vesper Martini geen onbekende. De bartenders van de A-Bar hebben er een eigen verse van gemaakt de Weesper. Wat deze cocktail nog extra speciaal maakt is dat deze met de eigen A-Bar Gin gemaakt wordt. Die wordt weer door Rutte Distillery speciaal voor de bar gedistilleerd.

Weesper Martini
A-Bar_Gin
Rum-Coco-Daiquiri
Barbites
Tequila Spritz
Espresso Martini

Verleden

Een van de cocktails waar het roemruchte verleden van het hotel en de bar naar voren komt is het aperitief de Scholar. Hierin vinden twee oude bekende van elkaar, Rutte Old Simon Genever en Petrus Boonekamp Blood Bitter, in een zeer fijn bitterzoet aperitief waarmee je een avond of diner op een smakelijke manier aftrapt.

Gastronomie

Het experimenteren hebben Cichowlas en Busman met verschillende cocktails echt op gastronomisch gebied gedaan. In de Explorer vinden Voermans Vieux, bourbon, sesam, sojasaus en absint elkaar met een bijzonder gebalanceerde smaakexplosie tot gevolg. In de Culinary Queen vinden rum, kokosrum, truffelhoning en limoen elkaar. Stiekem is het dus een Rumkokos Daiquiri die bizar goed werkt.

Onverwacht

Zoals je leest vind je in de vernieuwde A-Bar bijzonder cocktails op de kaart, tien in totaal, en wil je wat anders? Daag een van de bartenders vooral uit. Maar niet voor je de First Light hebt geprobeerd. Dat is eigenlijk een Tequila Spritz en normaal een cocktail die ik gelijk over zou slaan, maar de combinatie van tequila, aperol, lavendel, limoen, mint en prosecco is echt perfect voor een zonnige nazomerse dag.

Barbites

Als je geniet van goede cocktails horen daar natuurlijk ook goede barbites bij. Daar heeft de A-Bar ook voor gezorgd. Een paar absolute winnaars: de gemarineerde olijven, paté (!!), ebi fry shrimp, bitterballen (ook vega), geitenkaas, rib-eye en de oesters. Goed, naar mijn idee zijn oesters altijd een winnaar. Maar dat gaat hier helemaal op. Sowieso altijd handig om even te checken welke bite bij welke cocktail past!

Benieuwd naar de cocktails of een van de barbites? de A-Bar is donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vanaf 17:00 uur geopend.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies