Tanqueray lanceert alcoholvrije 0.0% gin in Nederland

Tanqueray lanceert alcoholvrije 0.0% gin in Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

Er is weer een nieuw drankmerk dat na flinke experimenten erin is geslaagd om een alcoholvrije variant te maken van zijn welbekende drank. Ditmaal is het Tanqueray London Dry Gin dat een 0.0-versie heeft weten te maken. De alcoholvrije gin heeft welbekende authentieke smaak, maar dan zonder alcohol.

Het idee achter Tanqueray 0.0% is dat het een alcoholvrij moment op kan leveren zonder in te leveren op de smaak of kwaliteit. Het drankje is gemaakt met dezelfde vier botanicals van de normale gin: jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout. Zo is het gelukt om een alcoholvrije gin te maken die smaakvol is en de originele London Dry kan evenaren.

Lang proces

Janina Jahns, Senior C&E Manager Northern Europe bij Diageo, over de nieuwe drank: “Ons innovatie team heeft jarenlange expertise en kennis van het distilleren van gin ingezet om een alcoholvrij alternatief te creëren dat onmiskenbaar de onderscheidende smaken van Tanqueray belichaamt. Uniek is dat in het maakproces geen druppel alcohol aan de pas is gekomen, in tegenstelling tot andere 0.0 dranken waarbij later in het proces de alcohol wordt verwijderd om zo tot een 0.0 variant te komen.”

Smaak

Het merk werd in 1830 in Bloomsbury Londen opgericht door Charles Tanqueray. Hij had een innovatieve geest op het gebied van smaak en dat is voor hem altijd de belangrijkste pijler geweest van het ginmerk. Door de jaren heen zijn er verschillende limited editions van het ginmerk gelanceerd zoals de: Tanqueray No. Ten, Tanqueray Rangpur, Tanqueray Flor De Sevilla en Tanqueray Blackcurrent Royale.

Classic T&T - Tanqueray 0.0 & Tonic

Ingrediënten:

  • 5 cl Tanqueray 0.0
  • 15 cl tonic water
  • Schijfje limoen
  • Een royale hoeveelheid ijsblokjes of crushed ijs

Bereiding:

Schenk 5 cl Tanqueray 0.0 in een gin & tonic glas. Voeg een royale hoeveelheid ijs toe en mix met 15 cl premium tonic water naar keuze. Garneer met een schijfje limoen en vergeet niet te roeren!

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies