Super Lyan introduceert met Super Lyan Explores een bijzondere serie cocktailmenu’s

Super Lyan introduceert met Super Lyan Explores een bijzondere serie cocktailmenu’s

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de plekken in Nederland waar je terecht kan voor heerlijke cocktails is Super Lyan in Amsterdam. Vanaf deze maand daagt het team van de cocktailbar zich onder de noemer Super Lyan Explores. Een menureeks waarbij het idee is om klassieke cocktails te herontdekken aan de hand van toegankelijke, onbekende smaken en technieken.

Om zo’n menureeks af te trappen kan het bijna niet beter om de klassieker onder de cocktailboeken ‘The Savoy Cocktail Book’ als uitgangspunt te nemen voor het eerste menu. Het boek werd geschreven door Harry Craddock, de legendarische barman van hotel The Savoy in Londen. Het cocktailboek werd in 1930 voor het eerst uitgegeven en hij heeft er 750 van zijn favoriete cocktailrecepten in opgeschreven.

Bijzonder menu

Het team van Super Lyan selecteerde uit het boek een paar van de populairste en meest merkwaardige recepten uit de jaren ’30 en transporteert die naar het hier en nu van 2021. Zo is de White Lady een van de bekendere cocktails uit het boek en is het een best eendimensionale cocktail waarin citrus centraal staat.

Bij de White Lady 2.0 is gefocust op de texturen van de cocktail en het gebruik van verschillende soorten citrusvruchten. Zo speelt in de 2021-versie van de White Lady de sinaasappel natuurlijk een voorname rol. Dat komt doordat hij op vijf verschillende manieren in de cocktail is verwerkt om op die manier de Bombay Sapphire gin tot grote hoogte te laten stijgen.

Andere klassiekers

De Hanky Panky dook onlangs al op bij ready-to-drink cocktails van Keverready-to-drink cocktails van Kever, maar Super Lyan is ook gaan experimenteren met deze klassieker. De originele cocktail is sterk, boozy en kruidig en bleek niet voor iedereen. Het team van de cocktailbar heeft hem toegankelijker en zachter gemaakt met kruidige tonen.

Een andere klassieker, de Black Velvet, heeft ook een echte facelift gekregen. De cocktail bestaat voor de helft uit champagne en voor de helft uit Guinness. Daar is niks aan veranderd, maar hij is wat meer bourgeois gemaakt. Ook de alcoholvrije Adonis prijkt op het eerste menu van de Super Lyan Explores.

Het Savoy Cocktail Book-menu staat vanaf nu op de kaart bij Super Lyan en wordt opgevolgd door de menu’s Below Sea Level en Flowers.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies