Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

Vorig artikel Volgend artikel

De Rotterdamse Stadshaven Brouwerij organiseert op zondag 28 mei een speciaal evenement. Tijdens het International Dutch Distillers Festival (IDDF) wordt het Kopstoot Festival bij de brouwerij gevierd, een unieke samenkomst van bier en jenever.

Dit is de eerste editie van het festival en maakt deel uit van IDDF Around Town, waarbij de wereld van bier en distillaten samenkomen. Bij de brouwerij zullen zes bijzondere distilleerders aanwezig zijn, waaronder het Nationaal Jenever Museum, Sau Spirits, Loopuyt, Juniper Bird, Van Linschoten Gin en Nolet.

Kopstoot Festival met creatieve biercocktails

Tijdens het Kopstoot Festival kunnen bezoekers genieten van innovatieve kopstoten en creatieve biercocktails, waarbij verschillende smaken aan bod komen.

Brendo Festen, van IDDF, zegt over het festival: “We zijn erg enthousiast om het eerste Kopstoot Festival te organiseren in samenwerking met Stadshaven Brouwerij. Het is een unieke gelegenheid om de ambachtelijke wereld van distillatie te combineren met de creativiteit van biercocktails.

Hoewel het IDDF voornamelijk gericht is op Schiedam, heeft de Merwehaven waar de brouwerij zich bevindt tot 1925 deel uitgemaakt van Schiedam. Nina Landl, marketeer bij de brouwerij, zegt hierover: “We zijn blij om met het Kopstoot Festival bij Stadshaven Brouwerij de link tussen ons en Schiedam, een stad met een rijke distilleertraditie, te leggen. Het is een prachtige kans om te genieten van zowel de moderne biercocktailcultuur als de hippe en innovatieve jeneverdistillatie in deze regio.”

Kaartjes voor het IDDF Kopstoot Festival kosten 10 euro per persoon en zijn inclusief welkomstdrankje. Het festival duurt van 12:00 tot 23:00 uur.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.