Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

Vorig artikel Volgend artikel

De Rotterdamse Stadshaven Brouwerij gaat op zondag 28 mei iets tofs doen. Dat weekend is het International Dutch Distillers Festival (IDDF) en deze zondag wordt het Kopstoot Festival bij de brouwerij gevierd. De perfecte samensmelting van bier en jenever wordt tijdens deze dag maximaal gevierd.

Het gaat de eerste editie worden en is onderdeel van IDDF Around Town waarbij een brug geslagen wordt tussen de wereld van bier en dit bijzondere distillaat. Bij de brouwerij zijn zes bijzondere distilleerders aanwezig: Nationaal Jenever Museum, Sau Spirits, Loopuyt, Juniper Bird, Van Linschoten Gin en Nolet.

Creatief met bier

Hoewel de combinatie van bier en jenever heel simpel en klassiek is, kun je met bier en distillaten best experimenteren. Vandaar dat tijdens het Kopstoot Festival allerlei innovatieve kopstoten te proeven zijn net als verschillende creatieve biercocktails. Zo moet er voor ieder smaakpalet iets lekkers te vinden zijn.

Brendo Festen, van IDDF, over het Koopstoot Festival: “We zijn ontzettend enthousiast om het eerste Kopstoot Festival te organiseren in samenwerking met Stadshaven Brouwerij. Het is een unieke gelegenheid om de ambachtelijke wereld van distillatie te combineren met de creativiteit van biercocktails.”

Oude verbinding

Het IDDF draait eigenlijk om Schiedam, maar stiekem hoorde de Merwehaven waar de brouwerij is gelegen tot 1925 nog tot Schiedam. Nina Landl, marketeer bij de brouwerij, over het festival: “We zijn verheugd om met het Kopstoot Festival bij Stadshaven Brouwerij de link tussen ons en Schiedam, een stad met een rijke distilleertraditie, te leggen. Het is een prachtige kans om te genieten van zowel de moderne biercocktailcultuur als de hippe en innovatieve jeneverdistillatie in deze regio.”

Kaartjes voor het IDDF Kopstoot Festival kosten 10 euro per persoon en zijn inclusief welkomstdrankje. Het festival duurt van 12:00 tot 23:00 uur.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies