Nieuwe cocktail gaat viral: een Espresso Martini mét Parmezaanse kaas

Nieuwe cocktail gaat viral: een Espresso Martini mét Parmezaanse kaas

Vorig artikel Volgend artikel

Zo nu en dan is er iets dat viral gaat dat je op een gegeven moment niet meer kan negeren. Dit keer is het een cocktail die de afgelopen maand als een raket is gegaan op verschillende sociale media, wat vorig jaar ook gebeurde met de Negroni Sbagliato. Nu is het de beurt aan de Espresso Martini met Parmezaanse kaas als garnering.

Dat op het oog vreemde smaakcombinaties kunnen werken, weten we inmiddels allemaal. Zo is een van de beste combi’s van smaken: manchego, met honing en dit dan dopen in filterkoffie. Sowieso is meer kaas altijd een goed idee, dus waarom niet met een cocktail? Tsja, daar zijn best wel wat redenen voor te vinden. Toch durfde bartender Jordan Hughes het aan.

Parmesan Espresso Martini

Hij staat op social media bekend als highproofpreacher en tartte op Valentijnsdag met de emoties van heel veel mensen. Hij plaatste namelijk op TikTok een tutorial om deze cocktail te maken. De hashtag #ParmesanEspressoMartini heeft inmiddels al 50.000 kijkers getrokken, dus een hype is geboren.

Experiment

De video begint met Hughes die denkt dat hij in de maling wordt genomen door een bevriende bartender, maar hij wil het experiment wel aangaan. Hij gaat daarna de uitdaging aan en maakt een normale Espresso Martini met: verse espresso, koffielikeur, wodka en zeezout en schudt de mix vervolgens met ijs.

Parmezaanse garnering

Dan is het moment supreme aangebroken als hij de inhoud van de shaker in een Martini-glas schudt. Hij raspt er flink wat Parmezaanse kaas overheen en zet hem gelijk aan de mond. Tot zijn grote spijt moet hij toegeven dat het tóch werkt. En wel zo goed dat hij verbluft is door de combinatie van smaken. Grote vraag is nu: welke bartender maakt hem in Nederland?

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies