Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin

Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin

Vorig artikel Volgend artikel

De feestdagen, synoniem voor lekker eten en een heerlijk wijntje. Het lijkt vanzelfsprekend maar steeds meer mensen kiezen voor een alcoholvrije kerst. Vroeger, je weet wel toen we nog echte kaarsjes in onze kerstboom hadden (levensgevaarlijk overigens) waren er nauwelijks alternatieven. Geen alcohol betekende, appelsap want dat leek op wijn al dan niet met prik. En zo hadden we nog wel wat alternatieven.

Gelukkig zijn daar, zeker de laatste jaren, inmiddels heerlijke alternatieve spirits bijgekomen. Het alcoholvrije biertje is er al langer, maar ook het aantal alcoholvrije wijnen stijgt in een rap tempo. Voor het populaire Gin verschijnen er inmiddels flink wat smaakvolle alternatieven. Die zijn soms zo lekker en krachtig van smaak dat als je het niet weet, je niet gaat proeven dat je een alcoholvrije cocktail zit te drinken.

Ginamis verfrissend alternatief

Inmiddels is er Ginamis, een wat je noemt verfrissend alternatief die ook nog eens buitengewoon lekker is van smaak en zich prima laat mixen. Voor wie de feestdagen alcoholvrij wil doorkomen waarschuwen we alvast. Het verfrissende alternatief is ook verfrissend lekker (zie de cocktails hieronder) en dat betekent dat dit alternatief een geweldige vervanger is voor de bekende bubbels en rode wijn.

Het geheim van Ganamis zit in een combinatie van botanische ingrediënten, waaronder het Franse paardenbloemblad. Het zorgt er voor dat Ginamis dezelfde smaakbeleving heeft als een alcoholhoudende gin. De 'alcoholvrije Gin' vormt het de ideale basis voor kruidige, warme cocktails. Heerlak als een aperitief tijdens de feestdagen, maar ook een smaakvol cadeau als frisse start van het nieuwe jaar.

Suiker- en glutenvrij en geen calorieën.

Deze spirit is namelijk niet alleen alcoholvrij, maar ook suiker- en glutenvrij en bevat geen calorieën. Ter inspiratie deelt Ginamis twee favoriete cocktailrecepten voor de feestdagen. We waarschuwen alvast, gewoon te lekker, let maar op.

Ginamis_The_Classic_Amis
Ginamis: The Classic Amis, die smaakt eigenlijk altijd

The Classic Amis

Een verfrissende en verrassende karaktervolle twist op de klassieke Gin-Tonic met de krachtige smaak van paardenbloemblad.

Ingrediënten:

 • 50 ml Ginamis
 • 125 ml Indian Premium Tonic
 • 1 Schijfje sinaasappel
 • 1 Kaneelstokje

Vul een glas tot de rand met ijsklontjes. Schenk eerst de GINAMIS in het glas en vervolgens de Indian Premium Tonic via de rand. Roer 1-2 keer zachtjes door het glas. Voeg tot slot een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje als garnering toe. Cheers!

Ginamis_The_Merry_Berry_Amis
Ginamis: The Merry Berry Amis: met een vleugje kerstmis

The Merry Berry Amis

Een warme cocktail met de floraal kruidige smaak van Ginamis als feestelijke start met jouw amis.

Ingrediënten:

 • 50 ml GINAMIS
 • 120 ml Cranberrysap
 • 10 ml Kaneelsiroop
 • 10 ml Sinaasappelsiroop
 • 1 Squeeze verse limoensap
 • 1 Steranijs
 • 1 Rozemarijntakje
 • 3 Verse cranberries

Vul een longdrinkglas tot de rand met ijsklontjes. Schenk de Ginamis, het cranberrysap, de kaneelsiroop en de sinaasappelsiroop in het glas. Voeg vervolgens een squeeze van een limoenpartje toe. Roer zachtjes door het glas tot alles goed gemengd is en garneer de cocktail tot slot met de steranijs en een takje rozemarijn geregen met cranberries. Cheers again..

Ginamis

Ginamis is verkrijgbaar bij slijterijen, horecagelegenheden en online. Het prijswinnende Ginamis bevat tien botanicals en zandgefilterd, Nederlands duinwater om de ultieme smaakbeleving te creëren.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....