Geniet dit zonnige weekend met een heerlijk frisse gincocktail

Geniet dit zonnige weekend met een heerlijk frisse gincocktail

Vorig artikel Volgend artikel

Als je deze week een beetje naar buiten tuurde, dan leek er maar een conclusie mogelijk: de lente staat voor de deur. Om dit te vieren heeft de beste bartender van Nederland, Laura Brady, speciaal een lentecocktail ontwikkeld. In de hoofdrol de London Dry gin van Tanqueray.

Voor de cocktail heeft Brady zich laten inspireren door het samenspel van zintuigen die je terugbrengen naar speciale herinneringen of een bepaalde emotie oproepen. De Fresh Forest heeft houtachtige noten die een knipoog zijn naar de kenmerkende smaak van de gin en de hint van citrus zorgt voor een herkenbare smaak van de perfecte gin-tonic.

Fresh Forest

Nodig:

  • 50 ml Tanqueray London Dry gin
  • 20 ml zoethoutsiroop*
  • 1 bolletje citroensorbetijs
  • Mousserende wijn
  • Glas: gekoeld cocktailglas
  • Garnering: takje koriander en/of citroenschil

Maken:

  1. Giet de Tanqueray London Dry gin en zelfgemaakte zoethoutsiroop* in het cocktailglas en meng voorzichtig met een lepel;
  2. Voeg 1 bolletje citroensorbetijs toe aan het glas;
  3. Giet de mousserende wijn over het geheel om een bad voor het ijsbolletje te creëren;
  4. Garneer met een takje koriander en/of citroenschil en een theelepeltje.

*Recept voor zelfgemaakte zoethoutsiroop

  1. Warm 200 ml water op in je waterkoker;
  2. Wanneer de belletjes beginnen te stijgen, stop je de waterkoker (voordat hij het kookpunt bereikt);
  3. Giet het water in een kan en voeg 5 gram zoethoutsnippers toe (of gebruik zoethoutthee van goede kwaliteit);
  4. Roer en laat 20 minuten trekken;
  5. Giet het water door een zeef en daarna door een koffiefilter;
  6. Voeg 350 gram suiker toe en roer tot het is opgelost;
  7. Giet de siroop in een fles en bewaar tot 1 maand in de koelkast.
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies