Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Vorig artikel Volgend artikel
De Landgoederij in Bunnik was op zondag 4 september omgetoverd tot culinaire hotspot om het 90-jarige jubileum van Gastrovino te vieren. Bij meer dan 40 stands waren allerlei delicatessen en ongeveer 200 (prijswinnende) wijnen te proeven. Dit Wine & Food Festival zette de leveranciers, klanten en werknemers van de luxe wijn- en delicatessenzaken door heel Nederland in het zonnetje. Het smaakte naar meer!


Directeur Arjan Rosendaal over het idee van de dag: “We willen onze gasten een totaalbeleving bieden tijdens het festival. Dus niet alleen de mogelijkheid om simpelweg alle heerlijkheden te proeven, maar ook om het verhaal achter het product te beleven en te leren over wijn, champagne en bijvoorbeeld charcuterie.”

90 jaar Gastrovino

De delicatessen- en wijnwinkel werd in 1932 opgericht en kent inmiddels 31 vestigingen door heel Nederland. Iedere winkeleigenaar heeft de mogelijkheid om naast het algemene assortiment van Gastrovino ook de wijn- en delicatessenbehoeften uit de eigen regio een plek te geven. De wijnen en delicatessen worden samen geselecteerd en ingekocht. Dat maakt het ook dat sommige lokale hardlopers ook elders in het land te vinden zijn.

Wine & Food Festival

Gelukkig mochten we met Eatly een kijkje nemen op het Wine & Food Festival. Daar was bij meer dan 40 stands allerlei moois te proeven van over de hele wereld. Zo waren er verschillende smaakvolle kazen, vleeswaren, pasta’s en olijfolies uit Nederland, Spanje en Italië. En er waren natuurlijk allerlei mooie wijnen te proberen. Zelf enorm verrast door verschillende Zuid-Afrikaanse wijnen én enorm genoten van een porttasting van Calem’s.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies