Directeur Arjan Rosendaal over het idee van de dag: “We willen onze gasten een totaalbeleving bieden tijdens het festival. Dus niet alleen de mogelijkheid om simpelweg alle heerlijkheden te proeven, maar ook om het verhaal achter het product te beleven en te leren over wijn, champagne en bijvoorbeeld charcuterie.”
90 jaar Gastrovino
De delicatessen- en wijnwinkel werd in 1932 opgericht en kent inmiddels 31 vestigingen door heel Nederland. Iedere winkeleigenaar heeft de mogelijkheid om naast het algemene assortiment van Gastrovino ook de wijn- en delicatessenbehoeften uit de eigen regio een plek te geven. De wijnen en delicatessen worden samen geselecteerd en ingekocht. Dat maakt het ook dat sommige lokale hardlopers ook elders in het land te vinden zijn.
Wine & Food Festival
Gelukkig mochten we met Eatly een kijkje nemen op het Wine & Food Festival. Daar was bij meer dan 40 stands allerlei moois te proeven van over de hele wereld. Zo waren er verschillende smaakvolle kazen, vleeswaren, pasta’s en olijfolies uit Nederland, Spanje en Italië. En er waren natuurlijk allerlei mooie wijnen te proberen. Zelf enorm verrast door verschillende Zuid-Afrikaanse wijnen én enorm genoten van een porttasting van Calem’s.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl