Drie heerlijke cocktails met Bacardi Spiced die je thuis makkelijk zelf maakt

Drie heerlijke cocktails met Bacardi Spiced die je thuis makkelijk zelf maakt

Vorig artikel Volgend artikel

In juli is hier op Eatly al de nieuwe spiced rum van Bacardi de Bacardi Spiced uitgelicht. Deze gouden rum heeft een heel eigenzinnige smaak gekregen om hij gerijpt is op Amerikaanse eikenhouten vaten. Daardoor heeft hij een licht rokerige smaak en door de specerijen die gebruikt zijn krijgt hij een kenmerkend karakter. Dat maakt het een ideale rum om cocktails mee te maken, zoals een: Spiced, Apple and Ginger, Spiced Mule en een Spiced and Pineapple.

Voor de wat meer standaard cocktails moet je even het vorige artikel checken, in dit artikel gaan we aan de slag met wat geinigere smaakcombinaties. Dat heeft alles met de specerijen en de licht rokerige tonen van de Bacardi Spiced, die maken het namelijk een toffe rum om te gebruiken met wat sterkere fruitsmaken zonder dat je mierzoete cocktails krijgt.

Spiced, Apple and Ginger

De drie cocktails die we samen gaan maken zijn allemaal in het glas op te bouwen, want het zijn allemaal stirred cocktails.

Nodig:

  • 50 ml Bacardi Spiced
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml ginger ale
  • 2 scheutjes Angostura bitters (optioneel)
  • 1 limoenpartje

Maken:

Vul een longdrinkglas met ijs en voeg daar alle vloeibare ingrediënten aan toe en knijp erboven één limoenpartje uit. Voor de balans van de cocktail is het aan te raden om ook de bitters toe te voegen, maar je kan dit weglaten. Roer dit alles even goed door met een barspoon en voeg ter garnering een partje limoen toe.

Spiced Mule

De Moscow Mule is -zeker in de zomer- een van mijn favoriete cocktails. En het mooie aan de deze cocktail? Je kan er heel makkelijk je eigen twist aan geven. Zo is de Spiced Mule een hele fijne variant met Bacardi Spiced.

Nodig:

  • 50 ml Bacardi Spiced rum
  • 100 ml ginger beer
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • 1 schijfje limoen

Maken:

Een Mule hoort in een koperen mok die je eerst vult met ijs. Daarna voeg je er alle vloeistoffen aan toe en de bitters. Dit alles roer je goed door elkaar en maak je af met een schijfje limoen.

Spiced and Pineapple

Dit is een simpele en vooral heerlijke tikicocktail voor de nazomer.

Nodig:

  • 50 ml Bacardi Spiced
  • 100 ml ananassap

Maken:

Vul een tikiglas of longdrink met crushed ijs (en anders met normaal ijs). Voeg daar de rum en het ananassap aan toe en roer dit alles goed door. De cocktail maak je natuurlijk af met een schijfje ananas.

Still Spicy

Om de lancering van de Bacardi Spiced kracht bij te zetten verscheen deze zomer de driedelige videoserie ‘Still Spicy?’. Hierin sprak de Belgische hoop in bange dagen ZG (Zwangere Guy) met Sarita Lorena, Zoey Hasselbank en Yuki Christus over feestjes in de zomer. Waarbij ze zelf genieten van verschillende cocktails gemaakt met de rum. Om voor wat fijne nazomer-vibes te zorgen heeft ieder een eigen playlist samengesteld. Hieronder die van ZG.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies