De nieuwe Citron Pressé gin van Bombay Sapphire blijkt een zomerhit

De nieuwe Citron Pressé gin van Bombay Sapphire blijkt een zomerhit

Vorig artikel Volgend artikel

Deze zomer is er een nieuwe gin gelanceerd door Bombay Sapphire: de Citron Pressé. De gin heeft de smaak van versgeperste mediterraanse citroenen en is gemaakt van een natuurlijke fruitinfusie zonder toegevoegde suikers. Dat klinkt natuurlijk al heel fijn, het wordt nog beter. De gin is namelijk geïnspireerd om de Tom Collins, een van de favoriete cocktails van ondergetekende.

De Tom Collins is in bars over de hele wereld een van de meest gedronken cocktails. Heel erg logisch dus dat een groot ginmerk als Bombay hier mee is gaan experimenteren. Dat heeft met de Citron Pressé een bijzonder smaakvolle gin opgeleverd. Het mooiste is nog wel dat je hem heel makkelijk serveert in een longdrink vol met ijs afgetopt met tonic en gegarneerd met een schijfje citroen.

Bijzonder proces

Om tot de natuurlijke citroensmaak van de gin te komen, worden ze vroeg in het seizoen met de hand geplukt en zo geoogd. Zo krijg je verfijnde, frisse citrusnoten in de natuurlijke fruitinfusie. Via een verfijnd infusieproces worden deze smaken namelijk gedistilleerd. Daarna worden er geen kunstmatige smaakstoffen of suikers toegevoegd. Zo krijgt de gin zijn uitgesproken kleur en natuurlijke smaak.

Essentie van citroen

Meesterdistilleerder dr. Anna Brock licht het proces toe: “Bij het creëren van de gin is het van essentieel belang dat alleen de beste ingrediënten worden gebruikt om hiermee een product van de hoogste kwaliteit te creëren. Ivano Tonutti, Master of Botanicals, zorgt ervoor dat de mediterraanse citroenen van de hoogste kwaliteit worden geoogst wanneer ze het rijpst zijn, zodat de allerbeste smaken die de natuur te bieden heeft echt tot hun recht komen.

De frisse citroen wordt ondersteund door de klassieke tonen van onze infused gin, wat zorgt voor een natuurlijke zoetheid en een perfecte basis voor een groot aantal cocktails.”

In de mix

Tijdens de lancering van de gin werd al heel snel duidelijk dat je met de Citron Pressé een heerlijke cocktail maakt. Doe je hem in een met ijs gevulde longdrink en voeg je daar een scheutje citroensap en top je hem af met sodawater, dan heb je echt de Ultimate Tom Collins. Omdat hij zo’n duidelijk citroenkarakter heeft, is hij in allerlei cocktails te gebruiken zoals in een goede Fizz.

De Ultieme Collins

Ingrediënten

  • 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé
  • 15ml (1,5cl) vers geperst citroensap
  • 10ml (1cl) suikersiroop (2:1 verhouding) /
  • rietsuiker (of 1 theelepel witte kristalsuiker)
  • Overgieten met sodawater (circa 75ml - bij
  • voorkeur gekoeld)
  • Citroenpartje (garnering)
  • Kers ( optioneel)

Bereidingswijze

  1. Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer.
  2. Garneren en serveren. (Als je kristalsuiker gebruikt,
    los die dan eerst op voordat je ijs en soda toevoegt)

Benieuwd naar de Bombay Citron Pressé? Hij is te koop bij Gall&Gall.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies