De Nationale Komkommerspelen komen dankzij Hendrick’s Gin naar Amsterdam

De Nationale Komkommerspelen komen dankzij Hendrick’s Gin naar Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Het lijkt er heel erg sterk op dat de sportzomer nóg een mooie toevoeging krijgt. Hendrick’s Gin haalt namelijk de Nationale Komkommerspelen naar Amsterdam. Die vinden op 23 en 24 juli plaats bij Club Atelier in Amsterdam. Voor die twee dagen verrijst er op die plek een pop-up bar en kan iedereen in zes proeven strijden voor prijzen die alleen ware komkommerkampioenen toehoren.

Merkambassadeur Alina Doll over deze prestigieuze kampioenschappen: “Binnen de komkommergemeenschap zijn de spelen een waar fenomeen. Op elke verjaardag gaat het wel een keer over de editie van 1936, waar Cornwald Ucumber zich wonderbaarlijk blesseerde tijdens de ‘lange-afstandskomkommer’.”

Proeven en prijzen

In tegenstelling tot de Olympische Spelen kan iedereen die wil meedoen aan de Komkommerspelen, van een echte komkommer-atleet tot een aanmodderende fanatiekeling. Iedereen kan zich kwalificeren door te reserveren in de pop-up bar. Daar geldt wel gewoon de olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

Want hoewel er geen springplank is, zijn alle zes de proeven en uitdagingen een sprong in het diepe. Van tevoren weet niemand wat er verwacht wordt, dus trainen voor de Komkommerspelen is verder niet nodig. Je kan de strijd alleen aangaan of met een teamgenoot. Naast de roem en glorie die voor het oprapen liggen zijn er daadwerkelijk prijzen te winnen.

Nationaal Kampioen

Degene die de titel Nationaal Komkommerkampioen weet te bemachtigen viert dit met een overnachting in Hotel Pulitzer Amsterdam inclusief diner bij Jansz. en cocktails in Pulitzer’s bar. De eerste en tweede verliezer gaan ervandoor met een diner t.w.v. 200 euro bij Branie of een cocktailavond t.w.v. 100 euro in Bar Mokum.

Via de website nationalekomkommerspelen.nl kun je een plekje reserveren voor een tijdslot van 1:45u. Die kun je besteden met de spelen of gewoon gin-tonics drinken in de bar.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies