Bokma daagt whisky uit met oer-Hollandse specialiteiten

Bokma daagt whisky uit met oer-Hollandse specialiteiten

Vorig artikel Volgend artikel

De afgelopen periode zijn we op Eatly wat meer aan het schrijven over jenever. Sowieso komt er binnenkort een artikel online over of de benaming jenever of genever moet zijn. Want iedere distilleerder die een nieuwe jenever op de markt brengt, spreekt over genever. Zo ook het Friese Bokma, die brengt drie nieuwe op het vat gerijpte genevers op de markt.

Genever is de meest gedronken sterke drank van Nederland, toch is het voor mensen die nog nooit van een ‘kopstoot’ of een ‘straaljager’ hebben gehoord een totaal onbekende. Vaak wordt de drank vooral geassocieerd met bruine cafés en de 65+’ers onder ons. Maar dankzij onder andere de ginrevolutie maakt genever zijn comeback.

Oer-Hollandse drank

Genever wordt gemaakt van moutdistillaat, jeneverbes en kruiden. Piet Bokma, de oprichter van het Friese bedrijf, ontwikkelde met die ingrediënten een verfijnd genever-recept. Op basis van die genever heeft Bokma nu drie nieuwe varianten op de markt gebracht: Bokma Rogge, Bokma Bourbon Cask 5 jaar en Bokma Double Cask 10 jaar.

Piet van Leijenhorst, Meester Distillateur: “Engelsen drinken gin, de Schotten whisky, de Fransen cognac en de Nederlanders genever. Het is een prachtig lokaal product met een rijke geschiedenis. Voor deze nieuwe Bokma-varianten hebben we het beste van onze Nederlandse roots, genever, gecombineerd met rijke smaken verkregen uit Amerikaans en Frans eikenhout. De rijping van Bokma genever op deze houten vaten geeft ons verfijnde recept een nieuw smaakkarakter, en maakt dat het vergeleken kan worden met een goed glas whisky, maar dan van Hollandse bodem.”

Bokma specialiteiten
(Afbeelding: De nieuwe specialiteiten van Bokma - Bokma)

Nieuwe varianten

Bokma Rogge is geïnspireerd op Fries roggebrood, daarmee is het de ultieme Friese genever met een zachte, lichtzoete smaak en een typerende kruidige afdronk door het gebruik van rogge. De zoete smaaktonen zoals zoethout, karamel en vanille ontstaan doordat een groot deel van deze genever is gerijpt op Frans en Amerikaans eikenhout.

Bokma Bourbon Cask 5 jaar is voor de bourbon liefhebber die graag iets nieuws probeert. Deze genever is vijf jaar gerijpt op Amerikaans eikenhout en krijgt daardoor een volle smaak met tonen van vanille en hout. Gecombineerd met de frisse jeneverbes, is Bokma Bourbon Cask 5 jaar een bijzondere genever met een herkenbare bourbon smaak.

De Bokma Double Cask 10 jaar. is een limited edition genever die tien jaar gerijpt is. Door de dubbele rijping in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten geeft deze genever een complete smaaksensatie. Met delicate tonen van vanille, een vleugje sinaasappel en een volle body van Frans eikenhout. Bokma Double Cask 10 jaar wordt in beperkte hoeveelheden geblend.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies