Weer of geen weer: met deze borreltips haal je altijd het zomergevoel in huis

Weer of geen weer: met deze borreltips haal je altijd het zomergevoel in huis

Vorig artikel Volgend artikel

Als je naar buiten kijkt heb je misschien nog niet het gevoel dat de zomer in volle gang is. Toch is dit de ideale tijd om lekker te borrelen met vrienden of familie, het park in te duiken voor een picknick of onze nationale zomersport barbecuen te beoefenen. Om je wat inspiratie mee te geven voor deze momenten verschijnt er de komende tijd een serie artikelen over hoe je op een bewuste manier de zomer kan proeven.

De opkomst van nieuwe drankjes zoals kombucha en de licht-alcoholische hard seltzers in Nederland zijn een teken dat steeds meer mensen willen genieten van de geneugten des levens, maar wel op een bewuste en enigszins gezonde manier. Sowieso is de opkomst van deze nieuwe drankcategorieën een goed voorbeeld van hoe je door een kleine aanpassing wel volle bak kan genieten van smaak, maar nét iets bewuster.

Borrelhapjes

In de zomer is gezellig borrelen met vrienden of familie een van onze favoriete bezigheden. Want naast goed gezelschap heb je voor een geslaagde borrel vooral wat lekkere hapjes en wat heerlijke drankjes nodig. En ja, een bitterbal bij de borrel is niet voor niets cultureel erfgoed in Nederland, maar je kan echt heel makkelijk wat andere borrelhappen op tafel toveren

Wil je wat bewuster voor het milieu met je borrel omgaan, dan kun je altijd beginnen met kijken naar plantaardige alternatieven voor je standaard borrelplank. Daar zijn genoeg opties voor en er zijn zelfs al plantaardige kaaswielen (!) op de markt. Verder kun je ook eens kijken als je bijvoorbeeld groot fan bent van nacho’s om de standaard tortillachips te vervangen door een groentechips (in driehoeken) zoals de Veggiez van Moonpop.

Borrelen

Voor genoeg mensen is de keuze tussen met alcohol of alcoholvrij de afweging die ze maken als ze een gezonde keuze willen maken als het op borrelen aankomt. Toch zit het daar niet altijd in, zeker niet als het om cocktails gaat. Sommige mixers of fruitsappen die gebruikt worden, zijn stiekem best grote suikerbommen. Met alle gezonde sappen en dranken nu op de markt, zoals de verschillende cordials van Belvoir, zijn er allerlei bewustere cocktails te maken.

Zo ontwikkelde bartender André Cardoso een paar alcoholvrije signature cocktails. Een van mijn favorieten is de enorm frisse Captain Collins. Vaste lezers weten dat ik enorm fan ben van een goede Tom Collins en een goede alcoholvrije versie is ook altijd welkom. Een Captain Collins 0.0 maak je door een longdrink te vullen met ijs, 15 ml citroensap, 5/10 ml suikerwater, 50 ml alcoholvrije gin afgetopt met The GUTsy Captain Kombucha Original. Dit alles roer je even door en garneer je met een citroenschijfje.

The Belvoir Hugo

Tijdens de zomer zijn vaak de echte hardlopers de cocktails met rum, wodka en natuurlijk gin. Met al deze soorten drank maak je thuis heel makkelijk een heerlijk verfrissende cocktail. Een andere zomerse cocktail zonder een van deze dranken hebben we aan Zuid-Tirol te danken, namelijk de Hugo. Met de cordials van Belvoir is daar een heel mooie variant van te maken: The Belvoir Hugo.

Daarvoor heb je nodig: 35ml Belvoir Elderflower Cordial, 150ml soda, prosecco of champagne, verse munt, 1 limoen en ijsklontjes. Om hem te maken vul je een longdrink met ijs en snijd je de limoen in vier partjes, een daarvan pers je uit in het glas de andere drie voeg je heel toe. Sla een keer op een handjevol muntblaadjes en doe ze in het glas erbij. Daarna is het de beurt aan de cordial, de bubbels en de soda. Roer dit alles even door en genieten maar.

Sharing is caring

Ben je geïnspireerd geraakt om met een van de tips voor je eigen borrel aan de slag te gaan met een van de bovenstaande producten van D-Drinks? Deel van je eigen creatie(s) een foto of story op Instagram en tag @eatly.nl en @ddrinksnl en we reposten de inzending!

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies