Nieuw kookboek Jord Althuizen duikt gelijk op in bestsellerlijst

Nieuw kookboek Jord Althuizen duikt gelijk op in bestsellerlijst

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire in Bestseller 60

Vorig artikel Volgend artikel

Het nieuwe kookboek van Jord Althuizen Smokey Goodness BBQ Feast on Fire is net twee weken uit en komt nu al op plek 9 de de Bestseller 60 binnen. Daarmee is dit het tweede boek van pyro-culinair avonturier Althuizen dat dit jaar in deze top 10 terechtkomt. Dit nieuwe kookboek laat je zien hoe de barbecue een fantastisch instrument is voor een feestje.

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft deze week bekend gemaakt dat het nieuwe kookboek van Althuizen gelijk de bestsellerlijst binnenkomt. Heel verrassend is het eigenlijk niet want de Smokey Goodness-reeks gaat als de brandweer. Van deze boekenreeks zijn inmiddels 260.000 (!) exemplaren verkocht en de boeken zijn zelfs in Amerika, Engeland, Frankrijk, Hongarije en Duitsland verkrijgbaar.

Feast on Fire

Dit nieuwe kookboek staat dus in het teken van de barbecue als bron van vuur en feest. Zelf hebben we dat voor de horecasluiting nog mee mogen maken bij Van de Leur in Den Haag. Dus het hele idee van ‘waar rook is, is feest’ omarmen we met alle liefde. De bbq-avonturier laat met Feast on Fire zien dat de barbecue in te zitten voor iedere gelegenheid tijdens elk seizoen.

Qua beeldmateriaal en vormgeving voelt het boek weer heel vertrouwd aan. De foto’s zijn wederom gemaakt door Remko Kraaijeveld en de vormgeving is weer gedaan door Erik Rikkelman. Feast on Fire begint met je bijspijkeren op het gebied van de basiskennis qua barbecueën, sauzen en perfecte drankcombinaties (bierrr).

Daarna opent het boek met een nieuwe feature: lokale helden die aan het woord komen. De eerste die opduikt is Bart van Olphen (Fishtales) en verderop in het boek komen ook nog de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (slagerij Ter Weele) aan het woord.

Voor elk moment

In de andere hoofdstukken laat Althuizen op een toegankelijke manier zien dat je van elk moment een feestje kan maken met behulp van de barbecue. Hij showt je complete meergangenmenu’s zoals het Veggie Feast, Fancy Fire of Yankee Feast. Daar spelen juist simpele kleine bites een mooie rol, maar ook grote rokerige showpieces. Dat gaat van Smoked Devilled Eggs, via Dukkah naar Braised Beef Shank en alles daartussenin.

Komend weekend delen we een gerecht om te watertanden uit het hoofdstuk Fiery Feast.

Cover Smokey Goodness BBQ Feast on Fire
(Afbeelding: Cover Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire)

Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire | Jord Althuizen | 9789021578644 | 192 pagina’s | € 22,50


(Afbeeldingen bij dit artikel © Remko Kraaijeveld)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies