Kookzender njam! viert 10-jarig jubileum met nieuw kookboek

Kookzender njam! viert 10-jarig jubileum met nieuw kookboek

Vorig artikel Volgend artikel

Kookzender njam! bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met het uitbrengen van een nieuw kookboek vol kookinspiratie voor feestelijke gelegenheden. Het boek Zoveel om te Vieren staat vol feestelijke recepten die je het hele jaar door kan maken. Aan het eind van het artikel lees je hoe je een van de drie boeken die we weg mogen geven kan winnen.

Njam! bestaat dus inmiddels tien jaar en ik maakte zelf voor het eerst echt kennis met de zender tijdens afgelopen CuliPersLunch. Dat heeft er vooral mee te maken dat ik weinig tot geen tv kijk én Ziggo als provider heb. Want njam! zit in het standaard tv-pakket van KPN en is daar te zien op kanaal 39.

Meer Nederlandse kookprogramma’s

De zender is onderdeel van het Belgische Studio 100 en naast allerlei Vlaamse en internationale kookprogramma’s is er dit jaar begonnen met meer op Nederland gerichte programma’s.

Zo presenteerden chefs Michiel van der Eerde en Syrco Bakker Klaar in 20 minuten waar ze hun favoriete gerechten voor thuis klaarmaakten, Ellemieke Vermolen presenteerde Ellemieke’s KIDchen gericht op drukke gezinnen met kinderen en is er een vijfdelige documentaire serie De Sterrenkaart met verschillende Nederlandse topchefs in de hoofdrol. Check hier beneden de aflevering met Joris Bijdendijk.

Zoveel om te Vieren

Het mag duidelijk zijn dat er in die tien jaar flink wat gerechten de revue gepasseerd zijn op de zender. In Zoveel om te Vieren vind je 140 feestelijke recepten van klassiek tot modern, veganistisch en zelfs verschillende cocktailrecepten om thuis het feestje compleet te maken. Al de recepten hebben gemeen dat ze toegankelijk zijn om te maken zonder uren in de keuken te staan met eenvoudige ingrediënten en vol van smaak.

Het idee achter het kookboek is vooral om van ieder moment een feestje te maken. Daarom staan er recepten in voor een aperitief met hapjes en drankjes, tot een ontspannen barbecue. Maar ook alles voor een stijlvolle afternoon tea of een feestje met kinderen. En natuurlijk voor de feestdagen; zoals een paasbrunch, verwenontbijt voor Moederdag en meergangendiners voor kerst of oud en nieuw.

Winnen

We mogen via onderstaande weg drie van deze kookboeken weggeven.

Zoveel om te Vieren | njam! | ISBN: 9789462774483 | Pagina’s: 303 | €34,99

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies