​Vegetarisch gourmetidee: gebakken vijg met kaas

​Vegetarisch gourmetidee: gebakken vijg met kaas

Vorig artikel Volgend artikel

Kerst komt eraan en dat betekent dat de gourmetstellen weer uit de kast worden gehaald. Er is dit jaar natuurlijk veel gebeurd. Ben je dit jaar bijvoorbeeld beter gaan letten op wat je eet, vanwege het vele thuiswerken? Gourmetten hoeft geen cheatmeal te zijn, maar kan ook verantwoord. En vegetarisch! Weet je dat er voldoende vlees op tafel komt en wil je anders dan vorige jaren meer dan een standaard salade op tafel? Lees dan verder voor een vegetarisch alternatief om lekker mee te gourmetten.

Benodigdheden

Voor dit gerechtje tijdens het gourmetten heb je maar drie dingen nodig.

  • vijgen
  • kaas
  • saus

Dit gaan we natuurlijk even specificeren. Niet elke kaas is namelijk combineerbaar met de specifieke saus. Om het gerecht bijvoorbeeld een tintje chiquer maken kiezen we voor een speciale kaas, zoals brie, cambozola of truffelkaas. Je kan ook een andere kaas nemen, maar de opties die we hier bieden combineren het best met de vijgen en de saus.

Het sausje is ook van groot belang. Kies daarom voor een crema di balsamico framboos. Dit is ingedikte, zoete azijn. In combinatie met de chique kaas combineert dit uitstekend tijdens het gourmetten. Wil je een alternatief? Zoek dan naar gewone balsamico azijn. Let dan wel op dat je niet te harde brokkelkaas koopt, omdat dit niet het beste combineert met de (minder zoete) azijn.

De vijgen spreken voor zich, maar als je het beste uit dit gerecht wil halen, kies dan voor biologische vijgen.

Het bereiden

Snij de vijgen in partjes. Als de gourmetpannetjes verhit zijn, doe er dan een beetje olie in en bak de partjes dan 2 tot 3 minuten sappig. Wil je gesmolten kaas, bak dit dan mee. We raden echter aan om de vijgen op het bord te plaatsen en het te besprenkelen met de frambozen-balsamicosiroop en een puntje kaas er bij te leggen.

Genieten

Voor de vegetariër is dit gourmet recept zeer aan te raden. Zeker, omdat er wat meer variatie in de pannenkoeken, eieren en gebakken groente mag komen!

Tip: je kunt gebakken vijgen ook uitstekend serveren in combinatie met vanilleroomijs en walnoten voor een heerlijk dessert.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies