De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als een van ons lands bekendste slagers en vleesmerken je uitdaagt om mee te doen aan Veggie Thursday en zo hun nieuwe vegetarische producten te proberen, maakt dat natuurlijk nieuwsgierig. We hebben zodoende het vegetarisch broodbeleg en de spinazieburgers geprobeerd.
In ons land zijn er steeds meer mensen die het idee hebben dat een dag geen vlees per week of over het algemeen wekelijks minder vlees eten goed is voor de mens en de natuur. Hierdoor stijgt de vraag naar meer diversiteit in het vegetarisch aanbod. Het is dan ook volstrekt logisch dat vleesproducent bekijken of en hoe ze zelf een steentje bij kunnen draaien.
Veggie Thursday
Hoewel de meesten van ons Meatless Monday wel kennen, kwam Stegeman met een nieuwe dag: Veggie Thursday. Oftewel op donderdag geen vlees eten. Brandmanager bij Stegeman, Annemieke Boering, vertelde over deze keuze; “Stegeman wil diegenen die op z’n tijd van een stukje vlees willen genieten en die een balans proberen te vinden tussen vlees, geen vlees of minder vlees aanmoedigen. Dosering is het sleutelwoord tot een meer verantwoorde vleesconsumptie.”
Burgers en broodbeleg
Naast het uitroepen van een dag zijn er natuurlijk nieuwe vegetarische producten in het assortiment gekomen van Stegeman. Er zijn twee nieuwe burgers: een spinazie- en een paprikaburger en drie soorten broodbeleg: tuinkruiden, kerriesmaak en mediterraanse kruiden.
Wij mochten de paprikaburger en het broodbeleg met tuin- en mediterraanse kruiden uitproberen. Zoals te zien is in de Instagram-post hierboven hebben we met de spinazieburger onze favoriete burger gebouwd. Wat gelijk opvalt: de burger smaakt naar spinazie, is licht zoet met een krokante buitenkant en dat maakt een heerlijke burgeralternatief.
Vegetarisch broodbeleg
Naar het broodbeleg waren we misschien wel het meest nieuwsgierig. Want wat moet je verwachten? Hoe smaakt vegetarische kipfilet? Lijkt het dan nog wel op kipfilet? Na het proberen van de twee soorten broodbeleg zijn wij tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk meer lijkt op een hybride van kipfilet en boterhamworst.
Dat maakt het écht heel herkenbaar, lekker en niet te onderscheiden van de vleesvariant. Hier waren we ervan overtuigd dat je niet snel merkt dat je geen vlees op je brood hebt als je dit eet.
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Plantaardig

Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen

Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies

Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op

Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment

Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers

Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’

Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt

Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Verder lezen over Vegetarisch

Nieuws18.03.2025
Eten uit de printer? 3D-geprint voedsel wordt realiteit
De toekomst van voedselproductie
Food11.11.2024
Wat zit er in een acai bowl?

Food03.11.2024
Planted Kebab: prima voor de pita

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Food05.07.2024
Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven

Gezond29.02.2024
Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s

Food28.04.2023