Vegetarisch broodbeleg van Stegeman niet te onderscheiden van vleesvariant

Vegetarisch broodbeleg van Stegeman niet te onderscheiden van vleesvariant

Vorig artikel Volgend artikel

Als een van ons lands bekendste slagers en vleesmerken je uitdaagt om mee te doen aan Veggie Thursday en zo hun nieuwe vegetarische producten te proberen, maakt dat natuurlijk nieuwsgierig. We hebben zodoende het vegetarisch broodbeleg en de spinazieburgers geprobeerd.

In ons land zijn er steeds meer mensen die het idee hebben dat een dag geen vlees per week of over het algemeen wekelijks minder vlees eten goed is voor de mens en de natuur. Hierdoor stijgt de vraag naar meer diversiteit in het vegetarisch aanbod. Het is dan ook volstrekt logisch dat vleesproducent bekijken of en hoe ze zelf een steentje bij kunnen draaien.

Veggie Thursday

Hoewel de meesten van ons Meatless Monday wel kennen, kwam Stegeman met een nieuwe dag: Veggie Thursday. Oftewel op donderdag geen vlees eten. Brandmanager bij Stegeman, Annemieke Boering, vertelde over deze keuze; “Stegeman wil diegenen die op z’n tijd van een stukje vlees willen genieten en die een balans proberen te vinden tussen vlees, geen vlees of minder vlees aanmoedigen. Dosering is het sleutelwoord tot een meer verantwoorde vleesconsumptie.”

Burgers en broodbeleg

Naast het uitroepen van een dag zijn er natuurlijk nieuwe vegetarische producten in het assortiment gekomen van Stegeman. Er zijn twee nieuwe burgers: een spinazie- en een paprikaburger en drie soorten broodbeleg: tuinkruiden, kerriesmaak en mediterraanse kruiden.

Wij mochten de paprikaburger en het broodbeleg met tuin- en mediterraanse kruiden uitproberen. Zoals te zien is in de Instagram-post hierboven hebben we met de spinazieburger onze favoriete burger gebouwd. Wat gelijk opvalt: de burger smaakt naar spinazie, is licht zoet met een krokante buitenkant en dat maakt een heerlijke burgeralternatief.

Vegetarisch broodbeleg

Naar het broodbeleg waren we misschien wel het meest nieuwsgierig. Want wat moet je verwachten? Hoe smaakt vegetarische kipfilet? Lijkt het dan nog wel op kipfilet? Na het proberen van de twee soorten broodbeleg zijn wij tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk meer lijkt op een hybride van kipfilet en boterhamworst.

Dat maakt het écht heel herkenbaar, lekker en niet te onderscheiden van de vleesvariant. Hier waren we ervan overtuigd dat je niet snel merkt dat je geen vlees op je brood hebt als je dit eet.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies