De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Al 160 jaar is Stegeman een van de voornaamste Nederlandse merken als het om vlees gaat. De kwaliteitsslager slaat een nieuwe weg in om zo impact te hebben op de vleesconsumptie. Met het introduceren van Veggie Thursday hoopt de slager mensen overstag te krijgen om een keer per week geen vlees eten. Vandaar dat Stegeman ook vegetarische burgers en broodbeleg op de markt brengt.
Het idee is dat als consumenten een of twee keer per week geen vlees eten, dat dit op de lange termijn al een groot verschil maakt op het gebied van de landelijke vleesconsumptie. Om de nieuwe vega-dag kracht bij te zetten, worden ook 10 nieuwe recepten gebundeld die onder meer gemaakt zijn in samenwerking met bloggers Brenda Kookt en Marlieke Kok.
Veggie Thursday
Meatless Monday is voor de meeste mensen wel een beetje ingeburgerd inmiddels, dus het is interessant om te zien dat een merk even een nieuwe dag voor zichzelf claimt. Annemieke Boering, senior brandmanager bij Stegeman, over deze keuze: “Stegeman wil diegenen die op z’n tijd van een stukje vlees willen genieten en die een balans proberen te vinden tussen vlees, geen vlees of minder vlees aanmoedigen. Dosering is het sleutelwoord tot een meer verantwoorde vleesconsumptie.”
Achter de keuze voor meer vega zit een activistisch motief. Het doel van Stegeman is om het vleesliefhebbers makkelijker te maken om vaker een vegetarische keuze te maken. Met deze aanpassing is het mogelijk om de CO2-uitstoot op jaarbasis flink omlaag te krijgen. Het zou een daling van 563,8 kilometer rijden met een gemiddelde auto bewerkstelligen.
Nieuwe producten
Door het op deze manier in te steken hoopt Stegeman een echte verandering voor elkaar te krijgen. Om dit alles kracht bij te zetten worden verschillende producten geïntroduceerd: een paprika- en spinazieburger en vegetarisch broodbeleg.
Boering over de nieuwe vegetarische producten: “We luisteren goed naar de consument en concluderen uit onderzoek dat Nederlandse gezinnen doordeweeks graag vleeswaren zoals boterhamworst of grillworst eten – het is een gewoonte. Met het nieuwe broodbeleg komen we aan deze wens tegemoet, maar in een andere vorm, met andere basisingrediënten. Zonder de vertrouwde smaak te verliezen. Op die manier veranderen we langzaam vastgeroeste gewoontes, die misschien niet zo goed zijn voor onze planeet.”
(Afbeeldingen bij dit artikel © ZILALILA /AnitaWalstraBakos)
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers
Verder lezen over Vegetarisch
Food05.07.2024
Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven
Gezond29.02.2024
Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food16.01.2023
Beyond Meat start het jaar groener en positiever in strijd met Blue Monday
Nieuws12.01.2023
Shell gaat voor bewuste keuzes voor onderweg bij eigen tankstations
Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd
Verder lezen over Vlees
Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?
Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballenFood28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd
Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien
Nieuws29.04.2022