Zo smaakt viergangenmenu De Librije van Cook like a Chef

Zo smaakt viergangenmenu De Librije van Cook like a Chef

Vorig artikel Volgend artikel

Thuis genieten van een viergangenmenu van De Leest, De Librije, Parkheuvel of de Lindehof? Dat kan gewoon via Cook like a Chef. Voor Eatly proeft hebben we het viergangenmenu van De Librije uit mogen proberen.

Op de website van Cook like a Chef vind je een viergangenmenu van De Leest, De Librije, Parkheuvel en De Lindehof die een bepaalde periode te bestellen zijn. Ze wisselen elkaar daarin af en voor het kerstmenu doen chefs Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer** en Erik van Loo** ieder een duit in het zakje en nemen ieder een gang voor hun rekening.

Zo werkt het

Zoals al aangegeven bestel je een van de menu’s via de website van Cook like a Chef. Als je dit voor woensdagmiddag 12:00 uur doet, wordt de gastronomische foodbox op vrijdag of zaterdag tussen 08:00 en 18:00 uur bezorgd. De dag van tevoren krijg je een mail met daarin een tijdsblok van drie uur waarin de box komt. Op de dag zelf belt de chauffeur van het koeltransport een half uur voordat hij bij je is met een exact tijdstip. Het werkt superhandig en is gewoon tiptop geregeld voor de kakelverse ingrediënten die je ontvangt.

De gastronomische foodbox
(Afbeelding: Gastronomische foodbox - Wes van Geneijgen)
De papieren zak met ingrediënten.
(Afbeelding: Gelabelde papieren zak met ingrediënten - Wes van Geneijgen)
de verpakte ingrediënten.
(Afbeelding: De verpakte ingrediënten - Wes van Geneijgen)
Zeeduivel met Beurre Blanc
(Afbeelding: Zeeduivel met Beurre Blanc - Wes van Geneijgen)

In de box zit een instructieboekje en vier papieren zakken voor iedere gang. Ze zijn genummerd en voorzien van labels met daarop om welke gang het gaat. Heel handig, je kan nooit de mist in gaan. Daarnaast zit er natuurlijk een instructieboekje in. Bij iedere gang staat een afbeelding van alle ingrediënten met daarbij handige instructies die voor iedereen (op) te volgen zijn. Om het nog mooier te maken, iedere gang staat binnen 15 tot 20 minuten op tafel. Daarvoor hoef je echt geen ster in de keuken te zijn, het is heel makkelijk. Een kind kan de was doen!

Zo smaakt het

Het is natuurlijk heel lastig te zeggen of de gerechten hetzelfde smaken als in de genoemde sterrenzaken, zeker als je nog niet bij alle vier gegeten hebt. Wat wel met zekerheid te zeggen is na het uitproberen van het De Librije-menu, is dat het echt heel makkelijk is om alle vier de gangen op tafel te toveren. Daarbij komt dat de gerechten prachtig gebalanceerd zijn qua smaken en complexiteit. Zelfs zo goed dat het echt moeilijk is om als leek (of thuiskok) ze te verprutsen. De gerechten zitten echt allemaal goed in elkaar. Tel daar de goede wijn- en foodpairings bij op en je hebt echt een ideale gastronomische avond in de setting van je eigen huis.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies