Eatly proeft: De lekkerste worstenbroodjes van Brabant

Eatly proeft: De lekkerste worstenbroodjes van Brabant

Vorig artikel Volgend artikel

Het ambachtelijk maken van een product is eigenlijk gewoon een vorm van pure liefde. Bijna iedereen hier in het zuiden des lands heeft wel een prachtig verhaal rondom een worstenbroodje. Helemaal niet gek om dan op de dag van de liefde de lekkerste worstenbroodjes van Brabant van Brabantsche Worstenbroodjes onder de loep te nemen.

Afgelopen Horecava dachten we heel leuk een lekker Brabants worstenbroodje in onze mik te steken, daar zijn we natuurlijk altijd voor te porren. Het was ook écht een lekker worstenbroodje en toen bleek het ook nog eens een plantaardig worstenbroodje te zijn. Hoogste tijd om contact op te nemen met de bakkers.

Negen soorten worstenbrood

Naast dat iedereen van beneden de rivieren altijd wel een goede reden kan bedenken om een worstenbroodje te eten, staat het feest der feesten volgende week voor de deur. Dan gaat tijdens het drinken van allerlei alcoholische versnaperingen een worstenbroodje er altijd wel in.

Vandaar dat we enorm verheugd waren om te horen dat Brabantsche Worstenbroodjes negen (!!) soorten worstenbroodjes heeft: traditioneel, bier, kalfs, glutenvrij, kip, meesterlijke, sambal, truffel en vegan. Letterlijk voor ieder wat wils en logischerwijs was het dan ook echt geen straf om al deze broodjes uit te proberen.

Ambachtelijke worstenbroodjes

Dagelijks worden er 5000 worstenbroodjes in een van de genoemde varianten in de bakkerij gemaakt. Het traditionele broodje is een Brabants worstenbrood zoals iedereen het kent: royaal gevuld met Brabants gehakt en lekker gekruid waardoor het een herkenbare smaak heeft.

Het kalfsworstenbroodje wordt met de zelfde kruiden gekruid, alleen qua dosering wat minder. Zo komt de zachte kalfssmaak volledig tot zijn recht. Eet je geen rundvlees, dan is dit een ideaal broodje om je trek in worstenbrood te stillen. De wat meer verrassende broodjes qua smaak zijn logischerwijs de sambal, bier, vegan en truffel.

Eindoordeel

Het brood van de bierwostenbroodjes wordt gemaakt van dezelfde granen waarmee Bosch Blond van brouwerij D’n Draak wordt gebrouwen én het bier is toegevoegd aan het vlees. De kipvariant wordt gemaakt met zacht gehakt van kippendijen waar een speciale kruidenmix aan toegevoegd wordt mét een beetje tabasco.

Als je dat een ‘leuk’ pittigje vindt, dan zijn de sambalworstenbroodjes helemaal een aanrader. Aan de basis van de traditionele broodjes wordt een beetje sambal toegevoegd, hierdoor krijgt het broodje nét wat meer pit en een lekkere nasmaak. In onze ogen is het truffelworstenbroodje misschien wel de lekkerste variant. Die is gemaakt van Brabants varkensgehakt, truffel, de steeltjes van oesterzwammen (25%) en gefermenteerde knoflook.

Dat is oprecht een smaaksensatie waarvoor je ons vanaf nu wakker kan maken. Al moeten we wel zeggen dat geldt inmiddels eigenlijk voor alle soorten worstenbrood van Brabantsche Worstenbroodjes.

Is de drang naar worstenbroodjes inmiddels niet meer te bedaren? Via Keilekker.nl tik je de worstenbroodjes van Brabantsche Worstenbroodjes op de kop.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies