Food21.01.2020

Vegan innovaties op de Horecava


We zijn een kleine week geleden op de Horecava 2020 geweest en hebben daar heel veel indrukken op gedaan. Onder meer dat er véél bedrijven brood zien in de veganmarkt. Net als na Gastvrij Rotterdam hebben we nu met behulp van ProVeg een lijst gemaakt met vegan innovaties op Horecava 2020.

Vish sticks van Novish

Op de beurs testte Novish de plantaardige vissticks. Naar eigen zeggen scoorden ze 95% ‘goed zonder opmerkingen over structuur of smaak’. Dat maakte de test geslaagd. De vissticks hebben een krokante buitenkant en een gebalanceerde vissmaak. De Vish Sticks worden samen met nuggets én een vegan ravigottesaus gelanceerd.

No Pork Burger van Moving Mountains

We hebben Moving Mountains al eerder uitgelicht op Eatly. Maar met hun No Pork Burger mogen we dat nog een keer doen. De plantaardige burgers zijn qua structuur, textuur en smaak niet te onderscheiden van een hamburger. Zelf zegt het bedrijf dat zelfs slagers op het verkeerde been worden gezet.

Truffle Sauce van Willicroft

De oplettende kijker herkent de producent van het overzicht over Gastvrij Rotterdam. Daar scoorden ze hoge ogen met een vegan kaasfondue. Tijdens de Horecava was te zien dat deze een update heeft gehad en in een volledig nieuw jasje is gestoken. Daarbij komt ook nog het nieuws dat er een vegan truffelsaus aan het assortiment is toegevoegd.

Vegan appeltaart van Beuk

Beuk heeft een vegan appeltaart gemaakt met amandelen en wordt gemaakt van wenerdeeg en gevuld met appelstukjes, suiker en kaneel. Om er iets extra’s aan toe te voegen is er gebruik gemaakt van amandel. In de wandelgangen werd al gesmoesd over de ontwikkeling van een vegan Tiroler Apfelstrüdel.

Plantaardige frietsaus van Remia

Remia gaat al een tijdje lekker met plantaardige mayonaise. Op de Horecava hebben ze een ei-vrije frietsaus (voor de horeca) aan hun assortiment toegevoegd. Het is nog even wachten tot die in de supermarkt verkrijgbaar is.

Beyond Sausage van Beyond Meat

Beyond Meat is een internationale kolos op het gebied van plantaardige vleesvervangers. Tijdens de Horecava viel een plantaardige saucijs te proeven. Net als de plantaardige burger is dit weer een enorme crowd pleaser. Zeker voor een land waar veel braadworst wordt gegeten.

Vegan worstenbroodjes van Brabantsche Worstenbroodjes

Soms word je heel erg verbaasd door een innovatie, zo ook door deze worstenbroodjes. Het bedrijf Brabantsche Worstenbroodjes heeft namelijk plantaardige worstenbroodjes op de markt gebracht. En dat is een soort van vloeken in de Brabantse kerk. En misschien is het voor de Brabanders onder ons een groot nadeel, maar ze zijn daadwerkelijk lekker en niet te onderscheiden van de vleesvariant.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.