Proeft10.08.2020

Deze zomer maak je kennis met Ketel 1 via de Hard Lemonade


Het lijkt erop alsof iedere producent van (alcoholische) dranken deze zomer aan het experimenteren is met nieuwe dranken. We zijn de opkomst van de Nederlandse hard seltzers en rums al aan het documenteren, maar ook op het gebied van jenever zijn er dingen gaande. Zo kun je met Ketel 1 jenever deze zomer een Hard Lemonade maken.

Hier op de redactie was de tendens een paar maanden geleden nog dat jenever hem niet ging worden. Te oubollig, te overheersend qua smaak en eigenlijk alleen maar goed te drinken met een biertje. Maar aangezien het eigenlijk dé traditionele Nederlandse sterke drank is, zijn we ons er toch wat meer in gaan verdiepen.

Smaakvol

Eigenlijk heeft Otenba ons de ogen geopend voor de mogelijkheden die er allemaal zijn met jenever. Dus toen er een pakket van Ketel 1 op de stoep stond, zijn we er op de redactie eens onbevangen mee aan de slag gegaan. We kregen de tip dat je deze jenever juist eens koud moest drinken. Wat gelijk opvalt bij de koude jenever is dat hij niet zo sterk ruikt, maar juist wel een kleine smaakexplosie geeft als je ‘m drinkt.

Nieuwe generatie

Ketel 1 heeft een kleine make-over gehad en richt zich op een nieuwe generatie. Bob Nolet, elfde en huidige generatie: “Met onze nieuwe merkstrategie ‘1 for all’ laten we zien dat jenever tijdloos is en elke generatie kan aanspreken. We vergroten in het bijzonder de relevantie onder een jongere doelgroep, de millennials vanaf 25 jaar. Zij hebben vaak nog nooit jenever gedronken. Met de KETEL 1 Hard Lemonade verwachten we onze liefde voor jenever te kunnen delen met een volgende generatie.”

Hard Lemonade

De eerste kennismaking die veel van hen gaan hebben is in de nieuwe mix Hard Lemonade. Die wordt gemaakt met Ketel 1, citroensiroop en bruisend water met een schijfje limoen en citroen. In het pakket dat wij kregen zat de citroensiroop van Pinkyrose Straight Lemon en dat is gewoon al een fantastische dorstlesser tijdens deze warme dagen.

Om de Hard Lemonade te maken vul je een highball-glas met ijs en daar voeg je één deel jenever, één deel citroensiroop en drie delen bruisend water toe. Ter garnering nog een schijfje limoen en citroen. Als je van een Tom Collins kan genieten, dan gaat dit zonder meer je favoriete zomerdrankje worden. De jenever is heerlijk zacht en de verschillende citrustonen maken het een perfecte dorstlesser.


(Afbeeldingen bij dit artikel © Ketel1)

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Cocktails

Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam lijkt vanaf de buitenkant niet eens zo bijzonder, maar eenmaal binnen stap je een andere wereld in.

Hotspots04.09.2024

Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

​5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is

Elke zoveel tijd is er wel een andere cocktail die hét helemaal is. Dan de Pornstar Martini, dan de Aperol Spritz en dit jaar de Espresso Martini. We sippen ze wel eens en we weten dat ze lekker zijn, maar er zijn meer...

Drinks31.07.2024

​5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Victor kennen we allemaal als de barman van First Dates. De man met ogen om in te verdrinken en cocktails om.. nou ja, netjes van te sippen. Hij stopt met First Dates, maar je kunt nu nog wel bij hem aan de bar zitten. E...

Hotspots03.06.2024

Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

Als je de Zaanse Schans bezoekt en nog even in het dorpje Zaandijk blijft hangen, dan heb je diverse plekken om uit eten te gaan. Je kunt op chique gaan bij Hoop op d’Swarte Walvis, je kunt naar Slagerij aan de Schans...

Hotspots06.05.2024

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

​De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

Bunk Amsterdam: misschien ken je het vooral als hotel slash hostel, maar het zet zich daarnaast ook steeds meer op de kaart als een restaurant. En dan dus niet zo’n hotelrestaurant waar je alleen gaat eten als het echt...

Hotspots01.05.2024

​De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren

Zoek je heel dichtbij Amsterdam Centraal een goed restaurant, dan is de kans groot dat je in een tourist trap terechtkomt. Niet meer doen, want er zijn genoeg parels in die regio te vinden. Restaurant Celia bijvoorbeeld,...

Hotspots19.03.2024

Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren

Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

De zomer is in volle gang, en dat betekent natuurlijk weer een aantal eindeloze sessies op het terras tijdens zwoele zomeravonden, of zonnige zomerdagen. En als je dan eindelijk je laptop of boeken hebt kunnen dichtklapp...

Hotspots18.07.2023

Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

Verder lezen over Jenever

Schiedam de distilleerstad van Nederland opent het jeneverseizoen

Schiedam, staat bekend als de Distilleerstad van Nederland en opent dit jaar het jeneverseizoen en dat willen ze wel even laten weten! Van april tot en met juni 2024 staat de stad Schiedam in de schijnwerpers met het Du...

Tipt08.04.2024

Schiedam de distilleerstad van Nederland opent het jeneverseizoen

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

In het voorjaar van 2023 keerde Rynbende Spirits na vele decennia afwezigheid terug naar Nederland. De herintroductie werd enthousiast ontvangen en nu is het tijd om verder te gaan. In samenwerking met cocktailbar Dutch...

Drinks25.06.2023

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

De Rotterdamse Stadshaven Brouwerij organiseert op zondag 28 mei een speciaal evenement. Tijdens het International Dutch Distillers Festival (IDDF) wordt het Kopstoot Festival bij de brouwerij gevierd, een unieke samenko...

Drinks01.05.2023

Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

Iconisch gedistilleerde drankmerk Rynbende maakt na 40 jaar een comeback

Het Jenever Festival in Schiedam staat op het punt een legendarisch drankmerk terug te brengen: Rynbende. Tijdens dit feestelijke evenement in het Jenevermuseum wordt de allereerste fles oude jenever symbolisch overhandi...

Drinks22.03.2023

Iconisch gedistilleerde drankmerk Rynbende maakt na 40 jaar een comeback

Hooghoudt lanceert nieuwe gelagerde jeneverlijn met een trio jenevers

Dat familiedistilleerderij Hooghoudt met de tijd meegaat en niet terugdeinst voor een tof experiment is het afgelopen jaar al gebleken. Daar komt nu nóg iets toffers bij, want Hooghoudt brengt nu een trio van ambachteli...

Drinks30.11.2021

Hooghoudt lanceert nieuwe gelagerde jeneverlijn met een trio jenevers

Kever brengt met Canned Cocktails pre-mixed cocktails in blik op de markt

Een van de weinige voordelen aan de verschillende lockdowns is dat men thuis wat meer het leven is gaan vieren. Onder meer door thuis aan de slag te gaan met cocktails via allerlei cocktailboxen. Steeds meer Nederlanders...

Drinks25.06.2021

Kever brengt met Canned Cocktails pre-mixed cocktails in blik op de markt

Scapegrace Black: Deze natuurlijke zwarte (!!) gin is niet alleen qua kleur speciaal

Aan het aantal flessen gin te zien dat hier de afgelopen periode binnen is gekomen, gaat dit de eerste van een nieuwe reeks ginreviews zijn. Helemaal top, want een goede gin is echt iets om vrolijk van te worden op een z...

Proeft08.06.2021

Scapegrace Black: Deze natuurlijke zwarte (!!) gin is niet alleen qua kleur speciaal

De bierbrouwers van Lowlander geven bier uit horeca tweede leven als I.P.A jenever

De botanische bierbrouwers van Lowlander hebben bier dat vanwege de lockdown niet verkocht werd in de horeca teruggehaald en hebben dit een tweede leven gegeven. In totaal is er op deze manier 880 liter bier gered. En da...

Drinks08.06.2021

De bierbrouwers van Lowlander geven bier uit horeca tweede leven als I.P.A jenever