De plantaardige producten van Future Farm maken de hype meer dan waar

De plantaardige producten van Future Farm maken de hype meer dan waar

Vorig artikel Volgend artikel

Op de redactie zijn in 2020 heel veel plantaardige producten binnengekomen en wij worden er vrolijk van. Zeker van de nieuwere vleesvervangers die er echt voor zorgen dat je niet merkt dat er geen vlees in een gerecht zit. Daarom keken we al een tijdje uit naar de producten van Future Farm die vooral in Brazilië een ware hype hebben ontketend.

Afgelopen Horecava maakten we al kennis met de burgers en worsten van het foodtech-bedrijf. De eerste indruk was goed en door de hype in Brazilië is de nieuwsgierigheid alleen maar gestegen naar de producten die Future Farm maakt. Inmiddels zijn in Nederland plantaardige gehaktballen, hamburgers, gehakt en worsten.

Carnivoren gingen om

In veel landen in Zuid-Amerika is vlees bijna heilig. Daarom was het succes van de plantaardige burger van Future Farm bijzonder te noemen. In de eerste acht maanden dat de burgers van het bedrijf in Brazilië in de schappen lagen, werden er meer dan 2 miljoen burgers verkocht. Al snel sloeg de hype over naar andere landen in Zuid-Amerika. Vanaf afgelopen zomer waren in eerste instantie het gehakt, de burgers en gehaktballen in Nederland verkrijgbaar en inmiddels zijn dar de worsten bijgekomen.

Plantaardige producten

De producten worden onder meer gemaakt met doperwten, kikkererwten, soja en rode bieten. De focus ligt om qua smaak, textuur en structuur zo dicht mogelijk bij de vleesvariant te komen. Daarbij is het voor Future Farm ook van belang om minder vet in de producten te stoppen en ongeveer dezelfde hoeveelheid proteïne als in vlees. Verder zijn de producten suiker- en glutenvrij, zonder cholesterol, kunstmatige aroma’s en genetisch gemodificeerd organismen (GMO).

Gehakt en worsten

Veel producenten die plantaardige vleesvervangers maken, struikelen over het maken van een goede worst. Dat zit hem vooral in het befaamde velletje. Toch zijn er een paar producenten die het lukt, waaronder Future Farm. De worsten zitten qua formaat tussen de Italiaanse worst en een hotdog in, maar zijn qua textuur, structuur en smaak helemaal top.

Met het gehakt zijn er onder meer taco’s gemaakt en wat opviel is dat het plantaardige gehakt zich in de pan net zo gedraagt als de vleesversie. Ook in een gerecht als taco’s merk je helemaal niet dat je geen vlees eet. Het plantaardige gehakt is tasty en op eenzelfde manier te kruiden en op smaak te krijgen zoals je met gehakt gewend bent.

De plantaardige gehaktballen zijn natuurlijk afgeleid van het plantaardig gehakt en zoals op de afbeelding bij dit artikel te zien is: ze zijn héél makkelijk te gebruiken in een pasta. En dan komen we aan bij het hoofdgerecht: de plantaardige burgers. Net als bij de Beyond Burger is de plantaardige burger van Future Farm er eentje die je na het proeven waarschijnlijk prefereert boven een simpele hamburger.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies