De Dinerbox van De Beren brengt gemak en een smakelijke avond

De Dinerbox van De Beren brengt gemak en een smakelijke avond

Vorig artikel Volgend artikel

Restaurant De Beren had het al een tijdje voor de coronacrisis in de planning: een dinerbox. Toen de tweede lockdown van kracht werd, was het moment schoon om hem te introduceren. De box is gevuld met een driegangen keuzemenu waarvan de gerechten voor 90 procent bereid zijn. Thuis hoef je het bord alleen op te maken en eventueel het gerecht nog even in de oven te schuiven. Wij hebben een dinerbox uit mogen proberen.

Het is hele idee van ‘what you see is what you get’ staat mij heel erg aan en dat was ook de eerste indruk van de dinerbox van De Beren. Daar heeft de restaurantketen bewust voor gekozen, want op deze manier tover je in een handomdraai een driegangendiner op tafel zónder dat je allerlei moeilijke fratsen uit hoef te halen. Ideaal dus voor een gezellige avondje thuis uit eten.

Prijs-kwaliteitverhouding

De dinerbox kost 23 euro en is zelfs al voor een persoon te bestellen. Net als met de vegan streetfood kebab werd de nieuwsgierigheid qua prijs-kwaliteitverhouding perfect beloond. Als voorgerecht heb je de keuze uit: carpaccio, bietenwrap of pompoensoep. Als hoofdgerecht heb je de keuze uit: risotto, zeebaars, biefstuikpuntjes, buikspek of pittige kip en bij sommige gerechten ook de keuze tussen aardappelpartjes of couscous. En als nagerecht kun je kiezen uit: chocolade moelleux, een kaasplankje of warme apple crumble.

Gemakkelijk en lekker

Hierboven zie je al een deel van wat we uit hebben geprobeerd. We hadden voor twee personen twee verschillende menu's samengesteld. Als voorgerecht: een bietenwrap en carpaccio, als hoofdgerecht: biefstukpuntjes en zeebaars en als nagerecht: de moelleux en kaasplankje.

Bij de dinerbox zat een duidelijke beschrijving van alle gerechten. Zo zie je precies welke ingrediënten bij een gerecht horen en hoe je stap voor stap het gerecht maakt. Verschillende onderdelen van een gerecht zijn los verpakt en daar staat precies op bij welk gerecht iets horen. Heel overzichtelijk en heel makkelijk.

Bereiding

Na het opentrekken van een wijntje was het voor de voor- en nagerechten vooral een kwestie van een mooi bord uitzoeken en de gerechten assembleren. En de hoofdgerechten moesten allebei even de oven in. Dus als je het stappenplan volgt, heb je eigenlijk nergens omkijken naar. Wat opvalt bij ieder gerecht is dat de porties goed zijn, zeker als onderdeel van een driegangendiner. Ook valt gelijk op dat alles goed op smaak is, dus je hoeft zelf niet eens peper of zout toe te voegen (kan wel natuurlijk).

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies