Belvedere introduceert met Heritage 176 de nieuwe smaak van het verleden

Belvedere introduceert met Heritage 176 de nieuwe smaak van het verleden

Vorig artikel Volgend artikel

Er was een tijd dat op de redactie van Eatly de flessen wodka onberoerd bleven. We gingen veel liever aan de slag met een toffe gin, rum of whisky. Daar kwam verandering in toen de eerste fles Tito’s binnenkwam en later de eerste fles Belvedere. Onlangs ontvingen we van Belvedere een nieuwe wodka: Heritage 176. Een nieuwe wodka op basis van een traditionele productietechniek.

Toen we de wodka van Belvedere voor het eerst proefden viel het ons op dat hij een zacht mondgevoel geeft met een subtiele zoetheid en dat hij goed in balans is. Knap, want er worden maar twee ingrediënten gebruikt om ‘m te maken: Dankowskie rogge en puur bronwater. Vandaar dat we ook zo benieuwd waren naar Heritage 176, want een ‘malted rye spirit’ klinkt smaakvol in de oren.

Traditionele technieken

De wodka blijft op basis van rogge en het water uit de eigen bron, alleen wordt er dit keer met het rogge via een eeuwenoud moutproces wat tofs gedaan waardoor de Heritage 176 een rijkere en complexere smaak krijgt. Met behulp van oude technieken en vakmanschap wordt er zo door het wodkamerk geïnnoveerd.

Rodney Williams, CEO van Belvedere Vodka, over de introductie: “Belvedere blijft zich inzetten om te laten zien dat rogge onverwachte, authentieke en genuanceerde smaken kan geven. Met Heritage 176 blijven we het enorme potentieel van rogge tonen, dit keer door rogge te mouten om de diepte van de smaak naar voren te brengen. Heritage 176 is een nieuwe vodka gebaseerd op een oude productietechniek.”

Heritage 176

Het mooie is om te zien hoe de distilleerders van Belvedere met de twee ingrediënten in de weer zijn gegaan om de Heritage 176 een heel eigen smaakprofiel te geven. Wat opvalt is dat het een zachte wodka blijft die duidelijk wat complexere tonen heeft gekregen. Je proeft er bijvoorbeeld honing, piment en walnoot in. Met in de afdronk zelfs een beetje toffee.

Dat maakt hem ook uitermate geschikt om met een vleugje citroen puur met wat ijs te drinken, maar je kan er ook heel makkelijk wat toffe cocktails mee maken. En daar lees je komende vrijdag meer over.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies