Twee Nederlandse chefs in de running voor de titel ‘World’s Best Young Chef’

Twee Nederlandse chefs in de running voor de titel ‘World’s Best Young Chef’

Vorig artikel Volgend artikel

Twee Nederlandse chefs zijn doorgedrongen tot de Noord-Europese finale van de S. Pelligrino Young Chef Academy Competition. Chef de partie patisserie bij RE-NAA** in Noorwegen, Jet Loos en chef-kok van Bodega Eddie Meijboom gaan met dertien andere chefs op 24 en 25 oktober in Kopenhagen de strijd aan om in de wereldwijde finale te komen en de titel ‘World’s Best Young Chef’ te winnen.

Aan de wereldwijde competitie doen talentvolle chefs mee tot 30 jaar. Voor S.Pellegrino is het dé manier om de culinaire talenten uit te dagen. Stefano Bolognese, S.Pellegrino’s International Business Unit Director over de competitie: “De competitie verbindt meer dan 1.000 mensen van over de hele wereld met elkaar. Van jong talent tot gerenommeerde rotten uit het vak. Via de competities willen we ontwikkelingen in de gastronomie ondersteunen. En die ontwikkeling begint bij dit jonge talent.”

Twee Nederlanders

Regiofinalist Meijboom (26 jaar) over deze kans: “Toen ik hoorde dat ik erbij zat, heb ik meteen alle andere genomineerden opgezocht. Dit gaat een pittige strijd worden. Tot oktober zal ik me elke dag voorbereiden en trainen. Want ik zie deze competitie echt als een kans om internationaal te laten zien waar ik voor sta als chef.”

De tweede finalist is Jet Loos (23 jaar) die op deze leeftijd al in verschillende sterrenkeukens heeft gekookt, onder andere bij De Groene Lantaarn** en Restaurant Perceel*. Na het afronden van haar studies volgde ze haar droom en begon aan een stage in Scandinavië in de keuken van RE-NAA**. Binnen 5 maanden kreeg ze daar een baan als chef de partie patisserie.

Competitie

De geselecteerde chefs ontwikkelen een eigen signature dish waarmee ze op één bord hun culinaire visie aan de jury voorschotelen. Daarbij wordt iedere deelnemer begeleid door een door henzelf gekozen mentor. Meijboom heeft als mentor Rick May en Jet Loos heeft als mentor Mathew Leong. De Noord-Europese finales worden beoordeeld door chefs: Jacob Jan Boerma, Mark Moriarty, Kamilla Seidler en Tommy Myllymäki.

Signature dish

De New Nordic Cuisine trekt Loos enorm en dat showt ze ook in de competitie. Ze zegt er het volgende over: “De producten in Noorwegen zijn zo mooi en ik vind Scandinavische stijl van koken heel interessant. Ik móest daar naartoe. In mijn gerecht voor de competitie zie je zowel die liefde voor Scandinavië als mijn Nederlandse roots terug. Het weerspiegelt écht wie ik ben.”

Op 24 & 25 oktober 2022 koken Loos en Meijboom voor een plek in de wereldwijde finale in Milaan.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies