Tijdens de lockdowns wordt er heel veel (ongezond) gesnackt

Tijdens de lockdowns wordt er heel veel (ongezond) gesnackt

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen die normaal op kantoor een snoeppot heeft staan kent het fenomeen: het ding is op een dag eindelijk leeg, maar de dag erna wordt-ie toch weer gevuld. Op de een of andere manier is het te verleidelijk om tijdens het werken wat te snacken. Niet gek dat ieder jaar bij de goede voornemens ook ‘gezond snacken’ staat. Alleen blijkt dit tijdens een lockdown bijna onmogelijk.

Vanavond is er weer een persconferentie waarin de regering een verlenging van de lockdown aankondigt. Dit keer met drie weken. Net als meer alcohol drinken tijdens de lockdowns blijkt uit onderzoek van gezonde snackfabrikant graze dat we veel meer (ongezond) zijn gaan snacken thuis.

Online borrels

Door het thuiswerken worden we allemaal wat meer geconfronteerd met verveling, stress, de dagelijkse sleur waardoor we wat meer behoefte krijge aan gezelligheid. Aangezien we in een lockdown zitten en de horeca dicht is, vinden we die gezelligheid vooral digitaal. Uit het onderzoek blijkt dat 28% van de ondervraagden meer snoept thuis en dat 43% tijdens een digitale borrel snacks bij de hand heeft.

Thuiswerken

Naast de online borrels is het thuiswerken natuurlijk de grootste oorzaak van meer snacken thuis. Onder de ondervraagden millennials zegt 51% dat het de oorzaak is van het snackgedrag. Zo’n 47% gebruikt het als een beloning voor het werk, maar 55% van de vroegen en 33% van de mannen geeft aan juist te snacken als ze niet lekker in hun vel zitten.

Favoriete snacks

Maar wat wordt er dan het meeste naar binnen gewerkt? Hartige snacks zoals noten, kaas en chips staan hoog op dat lijstje, maar gelukkig ook fruit. Naast een borrel of het thuiswerken snacken we het vaakst op de bank bij het kijken naar een serie en voor of net na het avondeten. Onder de goede voornemens duiken daarom ook op: gezonder snacken (64%), minder snacken (58%) en in kleinere porties snacken (54%).

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies