De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Iedereen die normaal op kantoor een snoeppot heeft staan kent het fenomeen: het ding is op een dag eindelijk leeg, maar de dag erna wordt-ie toch weer gevuld. Op de een of andere manier is het te verleidelijk om tijdens het werken wat te snacken. Niet gek dat ieder jaar bij de goede voornemens ook ‘gezond snacken’ staat. Alleen blijkt dit tijdens een lockdown bijna onmogelijk.
Vanavond is er weer een persconferentie waarin de regering een verlenging van de lockdown aankondigt. Dit keer met drie weken. Net als meer alcohol drinken tijdens de lockdowns blijkt uit onderzoek van gezonde snackfabrikant graze dat we veel meer (ongezond) zijn gaan snacken thuis.
Online borrels
Door het thuiswerken worden we allemaal wat meer geconfronteerd met verveling, stress, de dagelijkse sleur waardoor we wat meer behoefte krijge aan gezelligheid. Aangezien we in een lockdown zitten en de horeca dicht is, vinden we die gezelligheid vooral digitaal. Uit het onderzoek blijkt dat 28% van de ondervraagden meer snoept thuis en dat 43% tijdens een digitale borrel snacks bij de hand heeft.
Thuiswerken
Naast de online borrels is het thuiswerken natuurlijk de grootste oorzaak van meer snacken thuis. Onder de ondervraagden millennials zegt 51% dat het de oorzaak is van het snackgedrag. Zo’n 47% gebruikt het als een beloning voor het werk, maar 55% van de vroegen en 33% van de mannen geeft aan juist te snacken als ze niet lekker in hun vel zitten.
Favoriete snacks
Maar wat wordt er dan het meeste naar binnen gewerkt? Hartige snacks zoals noten, kaas en chips staan hoog op dat lijstje, maar gelukkig ook fruit. Naast een borrel of het thuiswerken snacken we het vaakst op de bank bij het kijken naar een serie en voor of net na het avondeten. Onder de goede voornemens duiken daarom ook op: gezonder snacken (64%), minder snacken (58%) en in kleinere porties snacken (54%).
Verder lezen over Fruit

Drinks05.06.2024
Innocent Kids Smoothies, fruitige slurpverpakking als tussendoortje

Gezond09.01.2024
10 tips om gezonder te eten in 2024

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Tipt13.06.2023
Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Drinks19.09.2022
Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten

Nieuws12.07.2022
Last van lege schappen: probeer de boerderijwinkel eens uit

Gezond23.05.2022
Extra vitamines ondanks zonnige lente hard nodig

Nieuws14.04.2022
Kun je de stickers die op fruit zitten eten?
Verder lezen over Groente

Gezond09.12.2024
Koolhydraatarm eten: Een gids voor een gezondere levensstijl

Gezond14.11.2024
Oma’s Soep lanceert Oma’s maaltijd aan huis
Versbereide maaltijden om eenzaamheid te bestrijden
Recepten08.04.2024
Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Tipt13.06.2023
Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken

Nieuws23.02.2023
Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen

Food05.01.2023
Zo krijg je de geur van knoflook van je handen

Nieuws20.09.2022
Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023