Overgebleven kip van KFC gaat voortaan naar Leger des Heils

Overgebleven kip van KFC gaat voortaan naar Leger des Heils

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag ‘duurzame dinsdag’ en dat is de officiële aftrap van de Verspillingsvrije week die van 7 september tot en met 13 september loopt. De focus ligt deze week op voedselverspilling en hoe dit in de gehele voedselketen te verminderen is. Zo start KFC vandaag met een blijvend initiatief waarbij overgebleven kip uit restaurants aan het Leger des Heils wordt gedoneerd.

Op Eatly wordt deze week ook wat meer aandacht besteed aan voedselverspilling, hoe je dit tegengaat en er worden wat toffe initiatieven uitgelicht zoals het KFC Food Donation Program. Want dit is een slimme manier om met de overgebleven verse kip uit de restaurants nog iets te doen. Bij het Leger des Heils wordt de kip van KFC verwerkt in verschillende maaltijden voor mensen die dat nodig hebbe.

Kip van KFC

Bij het Leger des Heils zijn ze blij met deze samenwerking. Kapitein Harm Slomp zegt hierover: “Het is geweldig dat wij via een veilig en verantwoord programma onze maaltijden kunnen verrijken met de kipproducten van KFC. Een mooie invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen: goed in de strijd tegen voedselverspilling en onze deelnemers eten er heerlijk van.”

Nieuwe stap

Voor de fastfoodketen is dit een nieuwe stap voor het eigen duurzaamheidsbeleid. Wereldwijd wil het bedrijf nu ook werken om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de mens. Zo verbond de keten zich al aan het verdrag Better Chicken Commitment waarbij bedrijven in de voedselproductie zich inzetten om het welzijn van kippen te verbeteren. Daarnaast wil KFC in 2025 dat alle plastic verpakkingsmaterialen kunnen worden teruggewonnen of hergebruikt in restaurants.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies