Minderheid sterrenzaken gaat na sluiting door met ‘nieuwe’ mogelijkheden

Minderheid sterrenzaken gaat na sluiting door met ‘nieuwe’ mogelijkheden

Vorig artikel Volgend artikel

Afhaal- en bezorgmogelijkheden, dinerboxen, rondrijden in een SRV-wagen, privé-kooksessies, online workshops of het verkopen van maaltijden via eetwinkels of hotels. De sterrenchefs in ons land hebben tijdens de twee horecasluitingen aangepakt om naast lekker te koken vooral ook te gaan ondernemen. Maar blijven ze dit ook doen als de horeca weer open mag?

De afgelopen dagen stond het leven van de Nederlandse topchefs in het teken van de Bib Gourmands, Michelinsterren en de eerste Groene Michelinsterren. Een goed moment voor een journalist van de NOS op een rondje te maken langs alle 111 sterrenrestaurants die er op dat moment (nog) waren. Het geeft een interessant beeld van hoe de chefs het afgelopen jaar vooral ondernemer zijn geweest.

Blijven koken

Uit het rondje langs de velden blijkt dat 12 procent van de sterrenrestaurants de deuren dicht heeft gehouden tijdens de twee sluitingen. De andere 88% is aan de slag gegaan met allerlei manieren om hun gasten toch van dienst te zijn. De twee die het meest in het nieuws zijn gekomen: de frieterie van Hans van Wolde in Reijmerstok naast Brut 172 en de foodtruck van Soenil Bahadoer.

Meerderheid stopt

Hoewel al deze opties veel van de chefs nieuwe inzichten hebben gegeven over wat er allemaal mogelijk is, blijkt toch een meerderheid (55%) als de horeca weer open mag afscheid te nemen van de extra initiatieven. Daarentegen zegt 40% één of meerdere mogelijkheden te blijven aanbieden, daarbij worden de dinerboxen veel genoemd als iets waar de chefs toekomst in zien.

Nieuwsgierigheid

Hoewel een meerderheid lijkt te stoppen met de extra mogelijkheden aanbieden na een heropening, ziet wel een ruime meerderheid (70%) in dat ze hun zaak iets op hebben geleverd. Dat heeft er vooral mee te maken dat meer gasten op een laagdrempeligere manier kennis hebben kunnen maken met de restaurants en dat men hoopt dat dit nieuwsgierig heeft gemaakt voor na de heropening.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies