De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Afhaal- en bezorgmogelijkheden, dinerboxen, rondrijden in een SRV-wagen, privé-kooksessies, online workshops of het verkopen van maaltijden via eetwinkels of hotels. De sterrenchefs in ons land hebben tijdens de twee horecasluitingen aangepakt om naast lekker te koken vooral ook te gaan ondernemen. Maar blijven ze dit ook doen als de horeca weer open mag?
De afgelopen dagen stond het leven van de Nederlandse topchefs in het teken van de Bib Gourmands, Michelinsterren en de eerste Groene Michelinsterren. Een goed moment voor een journalist van de NOS op een rondje te maken langs alle 111 sterrenrestaurants die er op dat moment (nog) waren. Het geeft een interessant beeld van hoe de chefs het afgelopen jaar vooral ondernemer zijn geweest.
Blijven koken
Uit het rondje langs de velden blijkt dat 12 procent van de sterrenrestaurants de deuren dicht heeft gehouden tijdens de twee sluitingen. De andere 88% is aan de slag gegaan met allerlei manieren om hun gasten toch van dienst te zijn. De twee die het meest in het nieuws zijn gekomen: de frieterie van Hans van Wolde in Reijmerstok naast Brut 172 en de foodtruck van Soenil Bahadoer.
Meerderheid stopt
Hoewel al deze opties veel van de chefs nieuwe inzichten hebben gegeven over wat er allemaal mogelijk is, blijkt toch een meerderheid (55%) als de horeca weer open mag afscheid te nemen van de extra initiatieven. Daarentegen zegt 40% één of meerdere mogelijkheden te blijven aanbieden, daarbij worden de dinerboxen veel genoemd als iets waar de chefs toekomst in zien.
Nieuwsgierigheid
Hoewel een meerderheid lijkt te stoppen met de extra mogelijkheden aanbieden na een heropening, ziet wel een ruime meerderheid (70%) in dat ze hun zaak iets op hebben geleverd. Dat heeft er vooral mee te maken dat meer gasten op een laagdrempeligere manier kennis hebben kunnen maken met de restaurants en dat men hoopt dat dit nieuwsgierig heeft gemaakt voor na de heropening.
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant
Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid
Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024