Horecava en LA Streetfood organiseren Hollands Best Delivery Chef 2021

Horecava en LA Streetfood organiseren Hollands Best Delivery Chef 2021

Vorig artikel Volgend artikel

De Horecava is ieder jaar eigenlijk het officieuze startschot van het nieuwe jaar. Door alle extra coronamaatregelen en de nieuwe lockdown heeft de organisatie gekozen voor een volledig online variant op 1 februari. Aangezien afhalen en bezorgen voor veel restaurants van een bijzaak een hoofdzaak is geworden, speelt de Horecava daar op in met de Hollands Best Delivery Chef wedstrijd.

Deze wedstrijd is een samenwerking tussen LA Streetfood en Horecava om uit te vinden wie in Nederland het lekkerste bezorggerecht verkoopt en vooral ook wie de beste bezorgskills van het land heeft. In totaal gaan vijf genomineerden uit heel het land de strijd met elkaar aan om deze nieuwe prijs in de wacht te slepen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 1 februari.

Afhalen en bezorgen

Dat er een prijs aan afhalen en bezorgen wordt gekoppeld is volgens directeur Food van de Horecava, Carlijn Groen, heel logisch: “Om ons heen zien we geweldige initiatieven ontstaan: creatieve horeca-ondernemers die in deze lockdowntijd met de lekkerste gerechten, mooiste concepten en meest ingenieuze logistieke systemen komen en zich ontpoppen als echte bezorgexperts. Juist hen willen we een hart onder de riem steken en een podium bieden op een plek waar normaliter elk jaar in januari heel horeca-minded Nederland bijeenkomt.”

De wedstrijd

Op 1 februari vindt de wedstrijd plaats en kent een vijfkoppige jury een prijs en eeuwige roem toe aan de winnaar. Daarvoor bereiden de vijf finalisten in dertig minuten voor ieder jurylid een gerecht. Daarbij moet er minimaal één ingrediënt van LA Streetfood gebruikt worden.

Zijn de gerechten klaar dan staat er een scooter klaar waarmee er een parcours van 15 minuten door Amsterdam afgelegd moet worden. Het is natuurlijk een delivery-wedstrijd. Daarna is het aan de jury om een winnaar te kiezen waarbij rekening gehouden wordt met: smaken, temperatuur, textuur, prijs, presentatie en foodprint van de verpakking.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies